Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Laura

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In deze nieuwe categorie zetten we lezers en hun boekenkast in de kijker. Vandaag is Laura aan de buurt die studeert voor leerkracht Nederlands-Engels én actief is op TikTok.

Vertel kort iets over jezelf.

Hallo! Ik ben Laura, 21 jaar en leerkracht Nederlands-Engels in opleiding. Zo’n 2 jaar geleden heb ik de leeskriebel terug gevonden na een lange pauze. Sindsdien ben ik een echte book-addict 😉 Het is niet altijd gemakkelijk als student, maar elk centje dat overblijft, spendeer ik aan een nieuw boek.

Via welke kanalen kunnen mensen jou volgen? (Instagram, TikTok, blog, Hebban, Goodreads, …)

k heb een account op tiktok dat sinds kort 1000 volgers heeft gehaald. Dat mag niet veel lijken, maar voor mij is het ontzettend fijn om mijn passie met anderen te kunnen delen.

Hoe zou je jouw boekenverzameling beschrijven?

Een groot deel van mijn boeken is zeer populair op tiktok. De meeste aanbevelingen komen dan ook van dat platform. Voor de rest lees ik ook voornamelijk Engels omdat ik dat soms gewoon mooier vind.

Hoe is je boekenkast ingedeeld en welke genres zijn het meest vertegenwoordigd?

Mijn boekenkast bestaat uit 90 procent fantasy en 10 procent contemporary romance. Ik vind een fantasierijk boek zo geweldig om te lezen omdat je even kan ontsnappen aan de werkelijkheid. In zo’n boeken kan namelijk alles.
Verder staan mijn boeken gesorteerd in series. Ik heb eens geprobeerd om ze op kleur te sorteren, maar dat vond ik maar niets.

Wat is je favoriete boek?

Dat is een van de moeilijkste vragen die men kan stellen aan een boekenwurm 😉 maar ik vond de ‘From blood and ash’ serie van J.L. Armentrout echt een fantastisch verhaal in het fantasy-genre en ‘Red White and Royal Blue’ in het romantische genre.

Wat is het allereerste boek dat je zelf kocht?

Cinder van Marissa Meyer. Een Cyborg Assepoester die meer is dan een mooie verschijning. Ik heb vervolgens de hele serie gekocht in enkele maanden.

Welk boek zou je nooit wegdoen?

Ik denk dat ik het heel moeilijk zou vinden om eender welk boek weg te doen. Als ik het verhaal niet wauw vond, dan zou ik het gewoon bijhouden voor de cover alleen.

De boekenkast van Laura

Wat is het mooiste boek dat je cadeau hebt gekregen?

Ik heb voor mijn 21ste verjaardag een special edition gekregen van het Grimm sprookjesboek in het Oud-Engels. Deze editie is zo mooi. Het heeft goudgesproeide pagina’s en prachtige illustraties.

Welk boek was een echte miskoop en waarom?

Iedereen op tiktok is ongeloofelijk fan van ‘Six of Crows’ geschreven door Leigh Bardugo, maar ik vind het maar niets. Ik ben er al drie keer in begonnen en ik passeer nooit de 100 pagina’s. Ik snap de hype echt niet.

Hoeveel boeken lees je gemiddeld per jaar?

Ik lees gemiddeld 50 boeken per jaar.

Koop je boeken bij de boekhandel of leen je ze bij de bibliotheek?

Meestal koop ik ze in de Standaard Boekhandel of als het prijsverschil te groot is op Amazon. Dat laatste is niet geweldig, maar als je niet zo veel te spenderen hebt, is het de beste optie. Ik ga ook wel geregeld naar de bibliotheek, maar daar zijn jammer genoeg geen Engelse boeken.

Lees je liever series of stand-alones?

Dat hangt echt van moment tot moment af. Soms ben ik in de mood om een hele serie te lezen, anders liever een stand-alone. Ik vind ze beiden negatieve punten hebben. Series kunnen soms te veel uitgemolken worden en stand-alones kunnen soms het gevoel geven dat er nog heel veel niet beantwoord is.

Wil jij jouw boekenkast ook in de kijker zetten op onze website? Vul dan dit formulier in!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.