Logo-youngadults-site

Goedkope boeken: hoe vind je ze?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Boeken lezen is een fijne hobby, maar het kan soms ook een dure hobby zijn. Eerder maakten we al een artikel met boeken die minder dan 10 euro kosten. Vandaag lees je hoe je veel kan lezen zonder veel te betalen.

Bibliotheek

Bij je lokale bibliotheek betaal je vaak slechts een beperkt bedrag voor een jaarabonnement. Daarnaast is het vaak zelfs gratis als je jonger bent dan achttien jaar. Je hebt de boeken dan wel niet zelf in je bezit, maar je kan er vaak terecht voor een ruime selectie. Verder is het bij veel bibliotheken ook mogelijk om zelf aankoopsuggesties te doen. Als je de boeken toch liever zelf in bezit hebt, kan je er wellicht terecht voor het kopen van afgeschreven boeken.

Bibliotheek

Boekenabonnement

Verder bestaan er ook heel wat andere abonnement. Dat gaat dan voornamelijk over ebooks of luisterboeken. Zo heb je tegenwoordig abonnementen van Kobo Plus, Stortytel, Bookmate of Bookchoice. Engelse ebooks vind je dan weer op Scribd. Indien je lid bent van de bibliotheek kan je daarnaast gebruik maken van de online Bibliotheek (Nederland) of van CloudLibrary (België).

Minibieb

Op vele plaatsen in België en Nederland vind je tegenwoordig minibiebs. Hierbij is het de bedoeling dat je een boek meeneemt en er een andere voor in de plaats zet. Als je op zoek bent naar een minibieb bij jou in de buurt kan je terecht op de site van minibieb.nl.

Minibieb

Tweedehandsboeken

Van andere boekenliefhebbers boeken overkopen is natuurlijk ook een optie! Bovendien kan je ook zelf boeken verkopen waar je vervolgens nieuwe boeken mee kan kopen. Je kan onder andere boeken kopen en verkopen op sites als Vinted, 2dehands, Marktplaats of Facebook. Let wel altijd op met wie je onderhandelt. Overigens kan je ook naar rommelmarkten of naar boekenmarkten zoals de Deventer Boekenmarkt gaan. Daarnaast hebben sommige boekhandels ook een tweedehandsafdeling.

Lichtbeschadigde boeken

Als boekenliefhebber kan je ook je hart ophalen op sites als De Boekentas, Boekenkraam, Voordeelboekenonline of Boekenfestijn. Daarnaast bieden ze vaak nog extra kortingen tijdens Black Friday.

Heb jij nog tips om aan goedkope boeken te komen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.