Logo-youngadults-site

10 boeken die minder dan 10 euro kosten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Lezen is een fijne, maar soms toch ook wel een dure hobby. Gelukkig zijn er ook goedkopere boeken te vinden op de markt. In dit lijstje sommen we enkele boeken op die 10 euro of minder kosten. Dat kan handig zijn als je geen al te duur boek wilt kopen of je kan één van de boeken op je verlanglijstje zetten als het bedrag niet al te hoog mag zijn.

Vijf stappen van jou (€9,99)

Vijf stappen van jou

Sinds kort is er ook een paperback van Vijf stappen van jou, aangezien erg binnenkort een nieuw boek van Rachael Lippincott verschijnt bij uitgeverij Volt. Het boek, waarop de gelijknamige film gebaseerd is, gaat over Stella die taaislijmziekte heeft. Om die ziekte te beheersen en om in aanmerking te komen voor een longtransplantatie moet ze van iedereen vijf stappen afstand houden. Will hoopt zo snel mogelijk weg te geraken uit het ziekenhuis. Wanneer ze elkaar tegenkomen voelt die afstand niet meer als veiligheid, maar eerder als een straf.

Yes, baby (€7,99)

Na het succespamflet Damn, Honey schreven Marie Lotte Hagen en Nadia van Voorthuizen een nieuw pamflet. Dit keer gericht op middelbare scholieren. Daarin pakken ze diverse thema’s aan waar jongeren mee te maken krijgen. Ze vertellen zonder gêne over onderwerpen waar weinig over gepraat wordt. Ze willen met dit pamflet dan ook taboes doorbreken.

Het zusje van (€10)

Het zusje van - 10 euro

Deze mag nog nét op het lijstje aangezien deze precies 10 euro kost, namelijk de eerste Blossom Books Shortie: een nieuwe serie van Blossom Books die meer jongeren van lezen moet doen genieten. Dit 160-pagina’s tellende boek vertelt het aangrijpende verhaal van Liv wiens broer een meisje uit haar school doodrijdt. Daarnaast ligt haar broer, Alex, zelf ook in het ziekenhuis. Vanaf dat moment kent iedereen haar en wordt ze op school nagewezen en beledigd. En dan is er ook nog haar broer die met zijn schuldgevoel moet leren omgaan. Het zusje van waar je nog lang over kan napraten.

The Hate U Give (€9)

The hate u give

The Hate U Give, het brandend actuele debuut van Angie Thomas dat iedereen gelezen moet hebben, werd door uitgeverij Rainbow opnieuw uitgegeven. Het 368-pagina’s tellende boek is momenteel te koop voor slechts €9. Het boek werd ook verfilmd. The Hate U Give vertelt het verhaal van Starr die in een arme buurt woont, maar naar een dure witte school gaat. Wanneer haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politie-agent, staat haar leven op z’n kop. Ze probeert zich te herpakken en eist gerechtigheid voor Khalil. In januari verschijnt er trouwens een prequel die Concrete Rose heet. Dat boek speelt zich 17 jaar eerder af.

Polaroidmeisje (€10)

Polaroidmeisje - 10 euro

Onlangs verscheen dit boek van Femke Hendriks dat te koop is voor 10 euro. Het gaat over de verlegen Lize die het populaire Instagramaccount Polaroidmeisje beheert. Dan ontvangt ze opeens een geheimzinnig bericht en ze neemt haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen. Hannah heeft echter zo haar eigen problemen. De spanning bij haar thuis is om te snijden en haar broer gedraagt zich vreemd. Lize en Thomas gaan op onderzoek uit, tot Lize opeens van de aardbol verdwijnt.

Een van ons liegt (€9,99)

Een van ons liegt - 10 euro

Vier studenten, vier geheimen, één moord.

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig?

Hazelwoud (€7,90)

Hazelwoud

Deze staat tijdelijk in promotie bij bol.com. Het is een bewerking van Alice in Wonderland en gaat over Alice die het leven al reizend doorbrengt met haar moeder. Wanneer haar oma, auteur van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt en haar moeder wordt ontvoerd door een figuur die zegt dat hij uit Hinterland – de wereld van haar oma’s verhalen -komt, zit er maar één ding op: ze moet hulp vragen aan super-Hinterland-fan Ellery Finch en afreizen naar het Hazelwoud. Zal ze er daar achter komen hoe háár verhaal begon?

H@ck – Het instituut (€9,99)

H@ck 10 euro

H@ck – Het instituut is het eerste deel in dit spannende en dystopische tweeluik en is momenteel afgeprijsd naar net geen 10 euro. Tijdens de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken. Door een tegenbeweging kwam er de Grote Ommekeer met als gevolg de ‘ideale wereld’ met 5 leiders. Als je je echter niet aan de regels houdt, dan zwaait er wat. Holden ontdekt een bunker met spullen uit de Bange Jaren. Hij vindt er ook eten dat veel lekkerder is dan alle vita en shakes die hij ooit al gegeten heeft. Hij wordt echter betrapt en wordt opgepakt. Ondertussen krijgt zijn zus Prizzy mysterieuze berichten op haar camphone en al snel heeft ze door dat er iets niet klopt aan Holdens arrestatie.

Duizend hoog (€9,99)

Duizend hoog 10 euro

Deze trilogie werd opnieuw uitgegeven met nieuwe covers en elk deel is te koop voor nog geen 10 euro. De serie speelt zich af in het New York van 2118. Vijf tieners proberen een plek te veroveren op de de wereld. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Warrior Cats 1: De wildernis in (€2)

Altijd al willen beginnen aan de Warrior Cats-serie? Koop dan deze paperbackeditie bij Standaard Boekhandel voor slechts twee euro. Al eeuwenlang delen vier wilde katten het woud, volgens de regels die door hun voorouders zijn vastgesteld. Maar de DonderClan verkeert in groot gevaar als de SchaduwClan zich niet langer aan die regels houdt en probeert heer en meester van het hele woud te worden. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden… Dan verschijnt er ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de clans.

Heb jij nog aanraders van boeken die maximum 10 euro kosten?

[Bron flapteksten: bol.com]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.