Logo-youngadults-site

Recensie: Nu in de bioscoop – Cory McCarthy

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nu in de bioscoop vertelt het verhaal van Iris. In tegenstelling tot de rest van de wereld geeft Iris helemaal niets om de beroemde fantasierijke boeken geschreven door M.E. Thorne, haar grootmoeder. Ze vindt het dan ook helemaal niet fijn dat M.E.Thorne haar oma is en dat ze te maken heeft met de gekke fans van de trilogie.

Wanneer Iris in Ierland wordt gedropt voor de boekverfilming, ziet ze haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dat hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Zelfs de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien kan haar niet van haar plan afhouden.

Maar de passie van de filmcrew is besmettelijk en wanneer Iris zich thuis begint te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden, realiseert ze zich dat deze film misschien gewoon geweldig is.

Opbouw

Het duurde voor mij wat lang voor ik echt in het verhaal zat. Er werd ook veel uitgelegd en aangehaald over de Elementia-boeken dat voor mij persoonlijk vaak overbodig was en waardoor het langdradig werd. Dat kan voor iemand anders natuurlijk niet zo zijn.

De schrijfster creëert wel een aangename sfeer. Het is net alsof je zelf in Ierland en op de filmset bent.

Personages en hun groei

De personages bevatten diepgang en komen zeker tot leven. Daardoor lijken ze ook levensecht. Er zit variëteit in qua persoonlijkheid, origine en seksuele oriëntatie. Ook de emoties zijn duidelijk waar te nemen tijdens het lezen. Niet alleen de hoofdpersonages, maar ook de nevenpersonages hebben hun eigen problemen. Zo worden Iris en Ryders talenten onderdrukt door hun vader. Je voelt door het hele boek de continue strijd van hen beiden om zich los te maken van hem. Het is zeer fijn dat de personages groei tonen en kritisch naar zichzelf durven te kijken.

Conclusie

Ondanks dat ik er moeilijk in kwam, was het een fijn boek om te lezen. Er zitten sterke thema’s in zoals fanatieke fandoms en feminisme. Het boek krijgt van mij 3 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.