Logo-youngadults-site

Deze young adult titels verschijnen in augustus 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De tweede maand van de zomer is ingegaan en ook in augustus 2021 komen er weer enkele nieuwe young adult titels op de Nederlandstalige markt. Wij sommen ze graag voor je op!

Feniksvlam

Voor de fans van Havenfall en de Everless-duologie is er nu Phoenix Flame, het langverwachte vervolg op Feniksvlam. Let op voor spoilers bij het lezen van onderstaande korte inhoud.

Phoenix Flame - nieuwe young adult boeken augustus 2021

De problemen van Maddie Marrow zijn nog niet opgelost. Ze heeft de herberg weliswaar verlost van de Zilveren Prins, maar dat is nog niet genoeg om deze ooit zo veilige haven te beschermen.

Maddie moet een einde maken aan de handel in magische objecten van de zwarte markt en tegelijkertijd de deuren openen voor de ooit zo gevreesde gedaanteverwisselaars. Beide taken lijken onmogelijk, maar dan doet Maddie een ontdekking die alles kan veranderen. Wat als ze haar enige thuis moet vernietigen om iedereen te redden?

Water

Ook nieuw deze maand: Water van Holly Black. Na het succes van haar Elfhame-trilogie vertaalt Boekerij een nieuwe serie van de schrijfster, namelijk The Modern Faerie Tales-trilogie. Net als de Elfhame-trilogie verschijnt deze nieuwe serie ook in limited edition.

Water - nieuwe young adult boeken augustus 2021

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Majesteit

Een ander boek dat vertaald wordt is het vervolg op American Royals van de schrijfster die eerder bekend werd door de Duizend hoog-trilogie.

Majesteit - nieuwe young adult boeken augustus 2021

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!

KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.
DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Heartstopper

Een boek waar veel liefhebbers naar uitkijken: de vertaling van de LGBTQIA+ graphic novels van Alice Oseman. Deze maand verschijnt het eerste deel van Heartstopper.

Heartstopper - nieuwe young adult boeken augustus 2021

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

De kroon en het hart

Nog bij Best of YA verschijnt De kroon en het hart van Jana Hoch, het eerste deel van een serie. Dit boek werd vertaald vanuit het Duits.

De kroon en het hart - nieuwe young adult boeken augustus 2021

De weelderige wereld van de koninklijke paarden: spannend, sexy en ongelooflijk romantisch! De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven. 

Blackmail

Ook verschijnen er enkele boeken van eigen bodem, waaronder een nieuwe thriller van YA-thriller schrijfster Cis Meijer. Blackmail gaat over een ongeluk dat misschien helemaal geen ongeluk is.

Blackmail

Er verschijnen deze maand ook boeken van eigen bodem, waaronder Blackmail van jeugdthrillerschrijfster Cis Meijer over een ongeval dat misschien toch geen ongeval is.

Gossip queen Jade maakt podcasts met smeuïge nieuwtjes over haar schoolgenoten en docenten. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk?
Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Paniek

Een andere YA thriller die verschijnt is het nieuwste boek van Sandra J. Paul, die ook onder andere Onze eerste zomer samen schreef.

Paniek

De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.

Vuurspuwen

Nadat eerder Blauwe dagen over mentale gezondheid verscheen, verschijnt deze maand Vuurspuwen. Dat boek vertelt het verhaal van Fien die in een nieuw samengesteld gezin terecht komt en daar allesbehalve tevreden mee is.

Vuurspuwen

Fien (15) baalt ontzettend van het samengestelde gezin waar ze ineens deel van uitmaakt. Hoezo bemoeit haar moeders nieuwe man zich met háár? En waarom gelden er andere regels voor de stiefkinderen? Aan haar wordt nooit gevraagd of ze het eens is met de keuzes van de volwassenen in haar leven. Als alle veranderingen haar leven op z’n kop zetten, is ze niet bang om van zich te laten horen!
Fien is een felle meid. Maar als haar boosheid niks oplost, zoekt ze onverwachte manieren om de aandacht te trekken, en dat lukt… Uiteindelijk vindt Fien in zichzelf de kracht om haar veranderde leven vorm te geven.

Naar welke van deze young adult titels die in augustus 2021 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.