Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Onze eerste zomer samen – Sandra J. Paul

Onze eerste zomer samen van Sandra J. Paul kwam in mei uit bij uitgevery Hamley Books. Lees hier wat ik ervan vond.

Het verhaal

Het laatste boek van Sandra J. Paul vertelt het verhaal van Mila en Daniel. Op een stormachtige nacht komen Mila en Daniel elkaar na jaren weer tegen. Hij wil kosten wat het kost naar zijn vader die in het ziekenhuis ligt. Zo komt het dat Mila besluit hem te helpen en hem een lift geeft. Door de storm ziet ze bijna niets op de weg en voor ze het weten krijgen ze een ongeluk.

Wanneer Daniel ontwaakt, ontdekt hij dat hij een gevangene is van de mysterieuze sekteleider Dominic, die hen na het ongeluk naar zijn afgesloten domein heeft gebracht. Niet alleen Daniel zit vast in de klauwen van de man, maar ook Mila en vele anderen. Kunnen de twee ontsnappen uit de sekte?

De cover

Ik kan niet anders dan iets zeggen over de cover. Zeg nu zelf, de cover spreekt echt aan. Er staat een vrouw in een witte jurk op die in het gras ligt. De titel ‘onze eerste zomer samen’ met als ondertitel ‘is de zomer dat je me doodde’. Dat alles samen zorgde ervoor dat mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt werd.  

Steengoed begin

Ik was al nieuwsgierig door de cover, maar de eerste pagina zorgt dat je meteen in het verhaal zit. Je weet op dat moment nog niet veel en het is allemaal nog een beetje vaag, maar toch wil je verder lezen. Je maakt al zeer snel kennis met de hoofdpersonages Mila en Daniel en het is zeer makkelijk om je in te leven in het verhaal.

Het binnenwerk is ook echt passend gekozen. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende oogpunten, dat van Mila, Daniel en Dominic. Elk deel wordt gescheiden door een zwart-wit foto met een Engelstalige quote erbij. Sandra J. Paul heeft ook een zeer vlotte schrijfstijl, waardoor ik het boek op een namiddag uitlas.

Belangrijke thema’s

Het verhaal gaat over een sekte en zet de lezer zeker tot nadenken. Vooral over de volgzaamheid van mensen en hoe gemakkelijk dat misbruikt kan worden. Er is ook een paranormaal kantje aan het verhaal verbonden, maar dat wordt op een geloofwaardige manier neergezet doordat de emoties van de hoofdpersonages realistisch blijven.

Conclusie

Heb je zin om een boek te lezen dat je snel tussendoor kan lezen en dat spannend is? Dan is dit boek zeker iets voor jou. Ik heb het boek graag gelezen en geef het dan ook 4 sterren. Onze eerste zomer samen is nu te koop bij alle Standaard Boekhandels voor maar 9,99 euro.

Geef een reactie