Recensie: American Royals – Katherine McGee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
American Royals

Ik maakte eerder al kennis met de schrijfstijl van Katherine McGee. Zij schreef namelijk ook de drama Duziend Hoog. Duizend Hoog voldeed totaal niet aan mijn verwachtingen. Ik wilde daar niet te veel aan denken, American Royals was toch weer een ander verhaal. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Het verhaal

In American Royals volg je Beatrice, de eerst geboren dochter van de koning van Amerika. Samantha de tweede in de lijn van troon opvolging en haar tweelingbroer Jefferson. Nina, de beste vriendin van Samantha en Daphne de ex van Jefferson. Dat deze levens nauw met elkaar verbonden zijn merk je.

Ik merkte al snel dat ik de voorkeur gaf om vanuit het perspectief van Samantha te lezen. Samantha is losbandig, grappig en het voelde enorm fijn om vanuit haar perspectief te lezen. Daarnaast vond ik het perspectief van Jefferson en Nina ook erg fijn om te lezen. De hoofdstukken die vanuit Nina’s perspectief geschreven zijn zijn een verademing. Iemand die geen royal is dat was heerlijk. Daarnaast kan ik Daphne echt niet uitstaan, zij is zo enorm zelf ingenomen en egocentrisch. Ze doet alles wat er nodig is om haar doel te behalen. Ik heb daar een hekel aan.

Maar ik had best wel moeite met het verhaal. Ik kwam er gewoon weg niet in. Het verhaal was tot de helft erg saai, er gebeurde nauwelijks iets. Ik dacht echt waarom zijn zo veel mensen lyrisch over een boek waar nauwelijks wat in gebeurt. Ik vind deze introductie naar de daadwerkelijke actie te lang duren.

Zoals ik al schreef, was de eerste helft van American Royals best wel langdradig geschreven. Toen het verhaal eindelijk in een stroomversnelling kwam liet ik het boek ook niet meer los. De dosis drama nam in rap tempo toe, er gebeurde eindelijk wat. Ik was opgelucht dat er eindelijk iets ging gebeuren.

Deel twee

Het tweede deel van American Royals was zo veel leuker om te lezen dan het eerste deel. Ik las het met veel plezier binnen een dag, terwijl ik al twee weken deed over de eerste helft van het verhaal. Katherine McGee kreeg mij zelfs aan het lachen.

Alleen voelde het einde een beetje gehaast. Alsof er nog iets schokkends moest gebeuren voordat er een einde aan gemaakt ging worden. Dat vond ik dan weer jammer. Maar mijn interesse voor het tweede deel in deze serie is zeker gewekt. Toen ik de laatste bladzijden las dacht ik alleen maar je kan zo niet een boek eindigen. Ik had nog zo veel vragen. Niet veel later kwam ik erachter dat er een tweede deel is.

Ik heb American Royals als recensie exemplaar mogen ontvangen. Dit heeft op geen enkele mogelijke manier mijn mening beïnvloed. Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor mijn exemplaar van American Royals.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jaike van den Burgh

Jaike van den Burgh

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Recensie: American Royals – Katherine McGee

  1. […] ander boek dat vertaald wordt is het vervolg op American Royals van de schrijfster die eerder bekend werd door de Duizend […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today