Logo-youngadults-site

Recensie: Ik zie, ik zie… – Ellie Marney

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik mocht Ik zie, ik zie… van Ellie Marney lezen van uitgeverij De Fontein. De oorspronkelijke titel is None Shall Sleep en kwam in 2020 uit. Uitgeverij De Fontein bracht de vertaling uit in 2021. Sandra van de Ven vertaalde None Shall Sleep. Lees hier wat ik van dit verhaal vond!

De achterflap

De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. Algauw raken ze verzeild in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel. Ik zie, ik zie… is een razendspannende thriller van Ellie Marney voor fans van Mindhunter en The Silence of the Lambs. Voor lezers van 15 jaar en ouder.

De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt. De tijd dringt en de enige die hen kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmansson. Deze 19-jarige meestermanipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Welk spel speelt hij met haar? En wat weet Simon over de moordenaar die actief is?

Spannende thriller

De cover spreekt mij zeker aan. Het verhaal is een thriller en de cover waarop een half vrouwengezicht staat achtertralies maakt dat dit nog sterker tot uiting wordt gebracht. Een zeer mysterieuze cover, die perfect bij het verhaal past.

Het duurde even voor ik echt in het verhaal zat. De opbouw is misschien wat aan de trage kant, waardoor ik ook denk dat jongere lezers misschien zullen afhaken. Toen ik eindelijk in het verhaal zat en het tempo wat hoger lag, kon ik het niet meer wegleggen. De schrijfstijl leest ook zeer vlot en de hoofdstukken zijn niet te lang.

De hoofdpersonages zijn 18 jaar en dat is waarschijnlijk ook waarom het boek een young adult is. Zowel Emma als Travis zijn heel volwassen voor hun leeftijd. Dat komt natuurlijk doordat ze al heel veel hebben meegemaakt. Het is zeker ook een invalshoek die aanspreekt en het wordt op een gegeven moment echt een kat-en-muisspel Zeker een aanrader voor iemand die graag een goede thriller leest, want ik zat absoluut op het puntje van mijn stoel! Ik geef dit boek dan ook een welverdiende 3,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.