Logo-youngadults-site

Recensie: Blackout

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In juni kwam het boek Blackout uit. Ik heb hier heel erg naar uitgekeken en had dan ook heel erg hoge verwachtingen. Hoe kan het ook anders als je weet dat dit boek geschreven is door 6 gerenommeerde Young Adult auteurs van dit moment. Wie deze auteurs zijn? Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk en Nicola Yoon. Lees hier of mijn hoge verwachtingen ingelost werden.

Het boek vertelt 6 verschillende verhalen die zich allemaal op hetzelfde moment afspelen. Tijdens een zomerse hittegolf zorgt een stroomstoring ervoor dat New York in duisternis komt. Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit… In deze verhalenbundel vieren zes gerenommeerde auteurs de schoonheid van zwarte liefde en geluk, en de onvergetelijke magie van een zinderende zwoele sterrennacht in de stad.

Personages

Het gaat om zes verschillende verhalen, geschreven door zes verschillende auteurs. Het boek telt 190 pagina’s dus veel diepgang kan je niet verwachten. Ik vond de verhalen heel erg leuk, en vond het ook leuk dat niet elk verhaal meteen eindigde, maar soms nog verderging nadat je weer een nieuw verhaal had gelezen. Wat jammer was is dat de verhalen heel erg vlot lazen en leuk weglazen, maar dat ze vrij oppervlakkig bleven. Sommige personages mochten dan ook wel wat dieper uitgewerkt worden. Van sommigen wilde ik echt wel wat meer weten.

Anders, maar toch dezelfde lijn

Elk verhaal is anders en ook door een andere auteur geschreven. Toch vond ik het jammer dat elk verhaal een beetje hetzelfde was, ook qua schrijfstijl. Als de namen van de auteurs niet bovenaan elk hoofdstuk vermeld waren, kon ik niet zeggen welke auteur welk verhaal had geschreven. Het grote thema dat door het hele boek aanwezig is, is liefde. Ondanks dat elk verhaal een verhaal op zich is, zijn ze toch met elkaar verbonden. Ik vond het zeer sterk dat je leest hoe iedereen op zijn eigen manier het effect draagt van de blackout terwijl al de personages onderweg zijn naar hetzelfde straatfeest.

Diversiteit

De achterflap zegt het al: de schoonheid van zwarte liefde en geluk… Dat het hier gaat om een boek dat veel diversiteit heeft, hoef ik eigenlijk niet te zeggen want dat is heel duidelijk. Ik lees zelf niet superveel boeken die veel diversiteit bevatten, maar vind het zeker een pluspunt dat een boek zoals dit uitgebracht wordt en ook vertaald wordt naar het Nederlands.

Conclusie

Ik vond het een zeer leuk boek om te lezen. Als je fan bent van één van deze auteurs, dan is het zeker een aanrader. Verwacht niet superveel diepgang en ontwikkeling in de personages, want dat zit er niet in. Een leuk boek voor tussendoor: 3,5 sterren.


Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.