Logo-youngadults-site

Get to know: Tamara Arts

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag is Tamara Arts aan de beurt in onze rubriek ‘Get to know’. Deze schrijfster kan je kennen van haar debuut bij Hamley Books In het Duister. Onze recensie kan je hier (nog eens) lezen.

Met welk boek debuteerde je?

Het allereerste verhaal dat in boekvorm uitkwam was De Vampierpinses, dit was in 2017 bij Boekscout en is inmiddels niet meer te koop. In Het Duister is mijn eerste ‘officiële’ boek bij een traditionele uitgeverij, Uitgeverij Hamley Books, dat is uitgekomen op 18 maart 2021.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Nadat een boek compleet klaar is neem ik altijd een paar maanden een schrijfpauze. Op dit moment heb ik wel al een heel idee waar ik over wil schrijven, maar de puzzelstukjes en details moeten nog op hun plaats vallen voordat ik de eerste woorden op papier zet. Ik kan zeggen dat het weer een paranormale thriller wordt!

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Drie maar? Dat wordt een moeilijke keuze, er zijn er zoveel! Unsinkable van Lotte van den Noort vind ik een erg mooi en goedgeschreven verhaal. De Truth or Dance trilogie van Chinouk Thijssen blijf ik mooi vinden en ik kan niet wachten tot het vervolg van Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg verschijnt!

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Onder andere Chinouk Thijssen en Mel Wallis de Vries. Daarbij zijn er een hele hoop mensen, zoals familie en vrienden, om me heen die me altijd aanmoedigen en achter me staan.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Op dit moment studeer ik Diergezondheid & Management, tijd om echt te werken naast mijn studie en het schrijven heb ik niet ?.

Hield je vroeger van lezen?

Jazeker! Ik verslond thrillers en daarna steeds meer Young Adult boeken in andere genres. De boeken van Juultje van den Nieuwenhof en Mel Wallis de Vries waren de eerste YA-boeken die ik las en die mijn liefde voor boeken aangewakkerd hebben.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Hopelijk werk ik elke dag met en voor dieren en kan ik door blijven gaan met schrijven! En een keer een live signeersessie doen zou ook heel leuk zijn ?.

DILEMMA:

Schrijven volgens een planning of schrijven zonder planning?

Meestal wil ik voordat ik ga schrijven wel in mijn hoofd hebben waar het verhaal naartoe gaat, om een writersblock te voorkomen (waar ik toch wel regelmatig last van heb), dus ik heb een brede planning. Verder laat ik het verhaal tijdens het schrijven wel zijn eigen gang gaan, dan komen de mooiste ideeën naar boven!

FUN FACTS

Geboortedatum: 9 februari, 2000
Lievelingseten: Ossenhaas met champignonnensaus.
Lievelingsdier: Leeuw.
Ochtend- of avondmens: Ik denk dan meer een ochtendmens.
Teenage crush: Pfoeh, van een serie/film? Toen ik jonger was vond ik Zuko van Avatar: The Last Airbender geweldig hahah. Als tiener heb ik nooit echt crushes gehad op beroemdheden, maar ik vond Ian Somerhalder een mooie man, toen kwam The Vampire Diaries ongeveer uit en daar was ik echt verslaafd aan.
Favoriete serie: Nu de vraag wordt gesteld is het alsof ik alle series die ik ooit heb gekeken ben vergeten. The Vampire Diaries heb ik sowieso echt een paar keer gekeken, daarnaast vind ik Reign en Outlander geweldig. En mijn favoriete K-drama: crash landing on you.
Favoriete film: Titanic!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.