Logo-youngadults-site

Get to know: Manon Visser

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Manon Visser

Deze week interviewde ik Manon Visser voor de Get to know. Lees hier het hele interview.

Met welk boek debuteerde je?

In mei (25 mei 2021) debuteer ik met ‘In de spotlights’ bij Clavis! Het is een Young Adult over een meisje, Kate, dat een beroemde popster is, maar ook een privé leven leidt. Aan het begin van het nieuwe schooljaar duikt er plotseling iemand op die haar leven wil ruïneren. De anonieme stalker dreigt haar dierbaren iets aan te doen, tenzij Kate een aantal opdrachten uitvoert, die haar geheim kunnen onthullen.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Als ‘In de spotlights’ uit is, zal ik bijna starten met de redactie voor mijn tweede YA, een contemporary standalone, ‘Wens voor de wereld’ die in september zal verschijnen bij Clavis. Ik ben op het moment ook bezig met twee manuscripten. Over het een kan ik nog niet veel zeggen, maar over de andere wel. Het gaat om een YA contemporary standalone dat verteld wordt vanuit twee perspectieven. Beide personen hebben iets heftigs meegemaakt, waardoor ze niet meer weten wie ze zelf zijn. Ze weten het zelf niet, maar ze hebben elkaar nodig om dat uit te vinden. Ze zijn niet meteen vrienden, want beiden houden wel van practical jokes. Ze besluiten een prank war te starten. Ze denken allebei dat ze hiermee hun problemen kunnen wegstoppen, maar in werkelijkheid komen ze alleen maar dichterbij wie ze zelf zijn.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Perfect on paper van Sophie Gonzales

With the fire on High van Elizabeth Acevedo

Unsinkable van Lotte van den Noort

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Suzanne Collins! Een dystopische YA trilogie schrijven – als een van de eersten – die een kruising is tussen een reality gameshow en het moorden van mensen, daarna alle boeken succesvol laten verfilmen met fantastische acteurs en vervolgens tien jaar geen boek te schrijven om dan toch weer terug te komen met een prequel over een van de meest gehate personages uit de trilogie? Dat is gewoon écht inspirerend. Door haar boeken heb ik YA ook ontdekt en daar ben ik haar voor altijd dankbaar voor.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik studeer nog! Deze zomer studeer ik (hopelijk!) af na vier jaar lang de HBO opleiding Forensisch Onderzoek aan de HvA gevolgd te hebben.

Hield je vroeger van lezen?

Jazeker! Toen ik nog heel jong was, las mijn moeder me altijd voor en later ging ik met haar naar de bibliotheek. Toen ik een jaar of twaalf/dertien was ontdekte ik The Hunger Games en meer YA boeken. Rond mijn zeventiende las ik voornamelijk Engelse YA boeken en nu doe ik dat nog steeds. De Nederlandse markt is inmiddels heel erg uitgebreid, dus nu lees ik ook veel YA’s van eigen bodem. Zo af en toe pak ik eens een roman of een thriller.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik zie mezelf aan het werk bij de Forensische Opsporing op een plaats delict, terwijl ik sporenonderzoek doe om te achterhalen wat er gebeurd is. Daarnaast zie ik mezelf nog een aantal boeken uitgeven én nog veel meer schrijven. En het belangrijkste: ik zie mezelf omringt door mijn familie en vrienden!

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Zeker weten een film! Dat zou echt een droom zijn als dat gebeurt! Maar ik denk dat elke schrijver daar wel van droomt, haha.

FUN FACTS

Geboortedatum: 21 juli, 1998
Lievelingseten: Ehm, valt chocola hier ook onder? Hahaha. Mexicaans eten vind ik ook echt heel erg lekker!
Lievelingsdier: Honden en dolfijnen.
Ochtend- of avondmens: Ik ben een ochtendmens! In de ochtend ben ik actiever dan ’s avonds. In de avond lees ik liever. ?
Teenage crush: Taylor Lautner, Josh Hutcherson en Francisco Lachowski.
Favoriete serie: Oh, dit is echt heel lasting! Mijn top 3 (randoms volgorde): How I Met Your Mother, Nashville en Julie and the Phantoms!
Favoriete film: Oef, weer zo’n moeilijke vraag! Ik kan niet kiezen! In elk geval Easy A, The Conjuring en Mockingjay part 2 (maar eigenlijk alles van The Hunger Games).
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.