Logo-youngadults-site

Boekerij vertaalt boeken van S.A. Chakraborty

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Uitgeverij Boekerij gaat de Daevabad trilogie van S.A. Chakraborty vertalen. Dat maakte de uitgeverij gisteren bekend in de podcast Holdmybookcast en vandaag op hun social media kanalen. De trilogie zal uitgegeven worden in een speciale editie. Dit deed de uitgeverij ook al eerder bij de Elfhame-trilogie van Holly Black en Het ontzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwab.

De Daevabad trilogie

Het eerste deel van de trilogie, The City of Brass, verscheen in 2017 en speelt zich af in Caïro in de 18de eeuw. Nahri heeft nooit geloofd in magie, tot ze een mysterieuze krijger ontmoet. Daardoor moet ze wel accepteren dat de magische wereld, waarvan ze dacht dat die alleen in kinderverhalen bestond, echt bestaat. De serie is daarnaast gebaseerd op mythologie uit het Midden-Oosten. Op de website van S.A. Chakraborty kan je overigens meer info terugvinden over de wereld en de personages.

The City of Brass

Nahri has never believed in magic. Certainly, she has power; on the streets of 18th century Cairo, she’s a con woman of unsurpassed talent. But she knows better than anyone that the trade she uses to get by—palm readings, zars, healings—are all tricks, sleights of hand, learned skills; a means to the delightful end of swindling Ottoman nobles.

But when Nahri accidentally summons an equally sly, darkly mysterious djinn warrior to her side during one of her cons, she’s forced to accept that the magical world she thought only existed in childhood stories is real. For the warrior tells her a new tale: across hot, windswept sands teeming with creatures of fire, and rivers where the mythical marid sleep; past ruins of once-magnificent human metropolises, and mountains where the circling hawks are not what they seem, lies Daevabad, the legendary city of brass, a city to which Nahri is irrevocably bound.

In that city, behind gilded brass walls laced with enchantments, behind the six gates of the six djinn tribes, old resentments are simmering. And when Nahri decides to enter this world, she learns that true power is fierce and brutal. That magic cannot shield her from the dangerous web of court politics. That even the cleverest of schemes can have deadly consequences.

After all, there is a reason they say be careful what you wish for… 

Wanneer het eerste deel bij Boekerij verschijnt is nog niet bekend.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.