Logo-youngadults-site

Young Adult boeken die in april verschijnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In april komen er weel enkele leuke Young Adult boeken uit. We zetten ze op een rijtje voor jou.

Noem me Nathan – Catherine Castro

Noem me Nathan

Noem me Nathan van Catherine Castro is beschikbaar vanaf 06 april. Het vertelt het verhaal van Nathan, voor wie de puberteit nog extra heftig is. Hij voelt zich verraden door zijn eigen veranderende lichaam. Die borsten horen niet bij hem! Wanneer Nathan in de spiegel kijkt, ziet hij hoe zijn omgeving hem ziet: als een meisje. Door zijn wanhoop sluit Nathan zich af voor vrienden en familie. Maar wanneer hij zich langzaam maar zeker openstelt, reageert zijn omgeving liefdevol en kan hij beginnen aan de reis naar wie hij werkelijk is.

De falling in love montage – Ciara Smyth

De falling in love montage

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur. Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

De falling in love montage is beschikbaar vanaf 06 april!

Vergif – Jennifer Donnely

Vergif

Vergif is een weergaloze hervertelling van Sneeuwwitje. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly geeft een nieuwe draai aan het beroemde sprookje in dit fantasyverhaal met een flinke dosis female empowerment. Vanaf 9 april beschikbaar.

De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.

Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

Unsinkable – Lotte van den Noort

Unsinkable

Je kent het verhaal van de Titanic, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld. Beschikbaar vanaf 14 april.

Het hart op de juiste plaats – Michael Planting

Het hart op de juiste plaats

Het hart op de juiste plaats van Michael Planting komt op 14 april uit en vertelt een spannend verhaal over moed, vriendschap en verraad in Nazi-Duitsland. Lees hier de korte inhoud van het verhaal:

‘Hoe kunnen we helpen?’ vroeg Oelle. Oom Benjamin haalde zijn schouders op. ‘Ik weet het niet,’ zei hij somber, ‘maar dit houden we niet lang meer vol. Daar komt nog bij dat Isabel ziek is geworden. Ze is onderkoeld geraakt, en als het zo koud blijft, dan ben ik bang dat ze het niet zal overleven.’ ‘Jullie kunnen niet terug naar huis.

De politie heeft alles weggehaald.’ ‘Dat was te verwachten,’ zuchtte oom Benjamin. ‘Alles wat we hebben opgebouwd is definitief verloren. Er is geen weg meer terug.’ De Duitse broers, Oelle en Rudolf Müller voelen zich door het opkomende fascisme in hun land gedwongen om hun joodse vrienden te helpen met onderduiken. Het is winter en de onderduikers moeten onder erbarmelijke omstandigheden zien te overleven in een koude en tochtige hut in het bos.

De broers weten het lang geheim te houden, maar als hun moeder er lucht van krijgt loopt de spanning hoog op. Om haar gezin te beschermen besluit ze het er niet met haar echtgenoot over te hebben, die een hoge Gestapo-officier is. Als door een noodlottig ongeluk de onderduikers gedwongen worden om te vluchten, volgt er een spannende tocht naar IJmuiden, van waar ze per schip naar Engeland proberen te komen.

Er was eens een schurk – Miranda Peters e.a.

Er was eens (Het hart van een schurk)

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft. Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken. Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt. Dit boek komt uit op 15 april.

Gap Year – Au Pair van Marie Lotte Hagen

Gap Year - Au Pair

15 april verschijnt ook de spannende en hilarische jeugdroman uit de ‘Gap Year’-reeks, over een avontuur in Australië dat net wat anders loopt dan verwacht: Gap Year – Au Pair.

Stel je voor, je bent zeventien jaar en je bent als au pair in een ver land. Op een avond vertelt de vrouw des huizes je dat je bij nader inzien niet bevalt. En of je binnen een uur wilt vertrekken. Daar sta je dan, helemaal op jezelf aangewezen in Australië. En nu?

De fatale wissel – Kate Kirske

Op 20 april verschijnt De fatale wissel. Dit is de korte inhoud:

Vic Falls Missions: De Fatale Wissel

Terwijl het SPAT koortsachtig probeert uit te vissen wat er met David gebeurd is, moeten de teamleden zich ook nog toeleggen op andere opdrachten waarbij ze meer dan eens hun hachje wagen. Wanneer Marcus en de rest van het team een spoor volgen in een belangrijk undercoveronderzoek, waarbij ze Victoria en Imana naar Berlijn vergezellen voor de atletiekkampioenschappen, krijgen ze heel wat meer voor de kiezen dan ze hadden kunnen denken. De grote vraag wordt niet of Vic en Imana het podium halen, maar wel of ze op tijd kunnen ingrijpen om een catastrofe te vermijden.

Soul Hunters 1 – Zielenjagers van Chris Bradfort

Soul Hunters 1 -   Zielenjagers

20 april verschijnt de nieuwe fantasytrilogie van Chris Bradfort vol actie en avontuur: Soul Hunters 1 – Zielenjages.

Voor Genna is een déjà vu bijna net zo normaal als iedere nieuwe ademhaling. En dat is precies wat Genna denkt dat ze is: normaal. Een gewone leerling, met een beste vriendin die haar plaagt vanwege haar liefde voor geschiedenisles, en ouders die zeuren over haar huiswerk. Maar wanneer een onbekende jongen begint te doen alsof hij haar kent, zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die Genna’s wereld op zijn kop zet. Haar verleden blijkt gecompliceerd en haar toekomst zelfs nog ingewikkelder te zijn. Want Genna is helemaal niet normaal. Het is één ding om een vermogen te hebben dat ze zich nooit had kunnen voorstellen en heel iets anders om te beseffen dat de toekomst van de mensheid op haar schouders rust. En dan zijn er ook nog wezens die bereid zijn om te doden om haar te stoppen…

De woestijndief – Emmelie Arents

Dievenreeks 1 -   De Woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie. Te koop vanaf 21 april.

De zusjes JenniferNick Garlick

De zusjes Jennifer

De zusjes Jennifer vertelt een avontuurlijk verhaal over vijf zusjes die stranden op een verlaten eiland…

De vijf zusjes heten: Jennifer Dag en Nacht, Jennifer Donker en Licht en Jennifer 5. Ze hebben allemaal felrood haar, maar dat is dan ook het enige waarin ze op elkaar lijken. Als ze op een dag van school worden gestuurd vanwege een ruzie, besluit hun vader ze mee te nemen naar Schotland. Daar stranden de meisjes tijdens een onfortuinlijke boottocht op een verlaten eiland, zonder hun vader. Gelukkig zijn ze niet helemaal alleen: op het eiland wonen namelijk ook vijf pony’s. De meisjes sluiten vriendschap met de dieren en bedenken een gewaagd plan om van het eiland te ontsnappen… Een hartverwarmend verhaal over moed, samenwerking, familie en pony’s.

Dwarsloper – Mijke Pelgrim

Dwarsloper

Een rebelse tiener, 1000 protesterende jongeren en een klimaatmars, dat is waar Dwarsloper over gaat.

De 16-jarige Tessel is helemaal klaar met school. Ze vindt een uitweg in een groep klimaatscholieren die naar Brussel gaat lopen. Dat Tessel zich nog geen seconde druk heeft gemaakt over het klimaat houdt haar niet tegen. Tijdens het lopen leert ze Lexie en Simon kennen. Zij blijken deel van de leiding te zijn en Tessel leert steeds meer over wat er allemaal bij de organisatie van de mars komt kijken, inclusief negatieve publiciteit en bedreigingen.

Maar kun je wel echt vrienden zijn als je niet eerlijk over jezelf bent? Hoe dichter de groep bij Brussel komt, hoe groter de zorgen van Tessel.

De Ierse heks – Ron Langenus

De Ierse Heks

DE IERSE HEKS De Ierse Heks is een historische roman die zich afspeelt in het westen van Ierland, in de 19e eeuw. Biddy Early is een sterke en onafhankelijke vrouw met een grote kennis van natuurgeneeskunde. Haar weigering om zich te buigen naar de wetten van de Engelse kolonisators en de kerk, zal haar leven heel moeilijk maken. Vanaf haar geboorte tot na haar dood slaagt ze erin om haar eigen wereld, de Ierse, trouw te blijven. Nan Keely en Rory Kennedy voelen veel voor elkaar, maar behoren tot verschillende werelden. Zonder het zelf te weten, zijn er twee geheimen die hun verbinden.

Rory zit bovendien met een heleboel vragen: Waarom noemt zijn vader hem “de verkeerde keuze”? Waarom is de familie van zijn moeder, die stierf tijdens de bevalling, niet welkom op de boerderij? Wat is het verband tussen zijn familie en Biddy Early? Biddy Early, die in de ene wereld een heks en een ketter en in een andere wereld een heilige wordt genoemd, zal Rory haar levensverhaal vertellen. Een verhaal van geluk, verlies, eenzaamheid, vuur, moord, bijgeloof, wijze vrouwen, hongersnood, ziekte, opstand, emigratie, de bovennatuurlijke Shee… Een van de ambities van De Ierse Heks is om eer te bewijzen aan sterke (Ierse) vrouwen die een plaats verdienen in de “officiële”geschiedenis in plaats van louter in folklore en sprookjes.

Verstoten – Sterre Collins

Verstoten

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt? De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman. Vanaf 28 april beschikbaar.

67 seconden – Jason Reynolds (Grapic novel)

67 seconden: de graphic novel

Deze graphic novel is gebaseerd op de versroman ’67 seconden’, met indrukwekkende illustraties van Danica Novgorodoff. Beschikbaar vanaf 30 april.

Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak. Maar op elke verdieping stapt iemand in. Will krijgt steeds een klein stukje van een groot verhaal, en begint te twijfelen aan zijn bestemming. Hij is op weg om het juiste te doen… toch?

Noem geen namen – Astrid Sy

Noem geen namen

Noem geen namen is de indrukwekkende roman van historicus en presentator Astrid Sy over drie jonge vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redden. Astrid kwam op het idee voor dit boek toen ze las over de moedige jonge vrouwen en mannen die in de oorlog betrokken waren bij het smokkelen van opgepakte Joodse kinderen in de Crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam.

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

De boeken van Baukis – Inge Scheynen

De boeken van Baukis

In het huis van de vooraanstaande Athener Peteos heerste al dagen een zenuwachtige drukte. Het uur dat zijn mooie jonge vrouw Leda voor een opvolger zou zorgen, kwam steeds naderbij… Peteos heeft grote plannen voor zijn zoon, maar deze betekenen niets in de ogen van de machtige oppergodin Hera. Zij koestert haar eigen plannen… niet voor een zoon, maar voor een dochter.

Wanneer Peteos Hera’s droom onbewust verstoort, sleurt hij zijn gezin mee in de afgrond van haar wraak. Het kleine meisje Baukis, eens Hera’s uitverkoren stervelingetje, vermag niets tegen de toorn van de hemelkoningin. Zelfs de geduchte godinnen van de jacht en van de strijd, Artemis en Athena, kunnen haar niet lang beschermen. Zal de godin van de liefde, eeuwig glimlachende Aphrodite, slagen waar zij faalden?

Onze eerste zomer samenSandra J. Paul

Onze eerste zomer samen

Onze Eerste Zomer Samen is een psychologische, paranormale Young Adult thriller en komt uit op 30 april.

Ooit waren Mila en Daniel klasgenoten, tot Daniel naar het buitenland vertrekt. Wanneer hij op een nacht plots weer opduikt en een dringende lift nodig heeft, besluit Mila impulsief om hem te helpen. Maar dan loopt het grondig mis. Na een auto-ongeluk worden ze opgevangen door de mysterieuze Dominic, die hen naar zijn afgesloten domein brengt.

Wanneer Daniel ontwaakt, ontdekt hij tot zijn verbijstering dat hij een gevangene is, maar dat Mila vrijwillig op het terrein blijft. Na het overlijden van haar moeder heeft ze alle banden met het verleden verbroken om deel uit te maken van Dominics organisatie Nieuwe Orde Van Ascentie (NOVA). Ze is volledig in de ban van hem, en ze is niet de enige.

Ook Daniel geraakt stilaan overweldigd door NOVA. Maar wat niemand weet, is dat Dominic over een bijzondere gave beschikt die hij gebruikt om zijn volgelingen te manipuleren. Om die te behouden, heeft hij Daniel nodig.

Blockbusters – Banksy ontmaskerd van Manon Berks

Blockbusters  -   Banksy ontmaskerd

De moeder van Storm restaureert de muurschildering Snowfall van de wereldberoemde en mysterieuze streetartist Banksy. Als de Blockbusters ontdekken dat de muurschildering verkocht zal worden in een galerie, willen ze Banksy waarschuwen. Straatkunst is van iedereen! Ze proberen contact te leggen met Banksy, maar er volgt geen reactie. Tot ze een protestschildering in hun eigen dorp vinden. Ze zijn echter niet de enigen die Banksy willen ontmoeten. Een opdringerige journalist probeert de kunstenaar te ontmaskeren en achtervolgt en bedreigt de Blockbusters. Ondertussen houdt de politie de Blockbusters nauwlettend in de gaten in verband met hun illegale graffitiactiviteiten. Lukt het Storm en zijn vrienden om met Banksy in contact te komen en zelf uit handen van de politie te blijven?

Hou me niet vast – Wanne Synnave

Hou me niet vast - #30 Days book challenge MNM

Wat begon als een stunt van MNM DJ Wanne (“Schrijf een boek op 1 maand tijd!”), mondde uit in een voor Wanne ontzettend persoonlijk, emotioneel verhaal over jongeren die op zoek zijn naar zichzelf en naar de waarheid. “Hou Me Niet Vast” is een adembenemende Young Adult roman: een mix van thriller en love story, waarin (on)mogelijke liefdes, hoop en wanhoop, goede en kwade bedoelingen, ontroering en spanning zorgen voor een emotionele rollercoaster. Het verhaal gaat over Emily Jane, een meisje op een middelbare school dat totaal niet bezig is met haar uiterlijk of populariteit. Op een dag staat Parker, de immens populaire captain van het footballteam voor haar deur, hoewel ze hem nog nooit gesproken heeft. Diezelfde dag nog stapt Parker uit het leven. In de dagen en weken daarna ontdekt Emily dat ze volledig verweven zit in het web van redenen waarom Parker uit het leven stapte. Vanaf 30 april beschikbaar bij Standaard uitgeverij.

Als de morgen begint – Laura Diane

Het langverwachte vervolg op Als de nacht eindigt. Donker, maar met een sprankeltje hoop, glinsterend als de zonsopgang.

Nog maar net ontsnapt aan een gruwelijke dood, beslist Lya om zich aan te sluiten bij de Trium. Die rebellengroep smeedt een groots plan om de wrede koning Rogen van zijn troon te stoten. Maar de reis daarnaartoe zit vol onverwachte gevaren. Gaandeweg ontdekt Lya bovendien dat ze niet alleen tegen een leger vecht, maar vooral ook tegen zichzelf. Kan ze haar pijn omzetten in kracht? Enz al de nacht ooit eindigen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.