Logo-youngadults-site

Recensie: The Bold Type

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds kort staat de serie The Bold Type op Netflix en eerlijk is eerlijk ik ben al jaren fan van deze serie. Deze serie is één van mijn favoriete series en ik heb hem dus ook met veel plezier nog een keer gekeken. Ik deel graag met jullie waarom deze serie zo geweldig is.

Het verhaal van The Bold Type

The Bold Type vertelt het verhaal van de drie beste vriendinnen Jane, Sutton en Kat. Ze leven in New York City en werken op de redactie van een lifestylemagazine genaamd Scarlet, waar ze elkaar ook hebben leren kennen op hun eerste werkdag. We krijgen een glimp te zien van hun leven, zowel op privé- als op professioneel vlak.

Serieuze onderwerpen met een vleugje humor

Wat maakt The Bold Type nu zo goed? Wel, het is enorm herkenbaar! Wie heeft er nog nooit zijn ex willen stalken, een bepaald opdracht niet willen uitvoeren of een gênant moment meegemaakt met zijn/haar crush? Iedereen toch! Het is gewoon leuk om te zien dat je niet alleen bent, right?!

Wat een goede serie nog heeft, is natuurlijk een portie drama! En die zit er zeker in bij The Bold Type. Het is wel geloofwaardig gehouden en dus niet te veel. Doordat het verhaal zich afspeelt op de redactie van een lifestylemagazine komen er ook regelmatig serieuze onderwerpen aan bod zoals seksualiteit, immigratie en body positivity. Wat het nog beter maakt is dat alle vrouwen die in de serie meespelen een voorbeeldfunctie uitvoeren op hun eigen manier. Aan het hoofd van Scarlet staat een vrouw en ze is een mentor voor alle dames die er werken. Ik zou graag later zo een baas hebben zoals Jacqueline er eentje is!

Niet alleen op werkvlak komen de serieuze onderwerpen aan bod, ook in Janes, Suttons en Kats persoonlijke leven krijgen ze te maken met wat serieuzere problemen. Het mooie hieraan is dat de vriendinnen elkaar echt door dik en dun steunen en altijd klaar staan voor elkaar.

Laatste seizoen

Het is wel enorm jammer dat deze serie na het vijfde seizoen geen zesde seizoen meer zal krijgen. Dat deelde The Bold Type op hun Instagram.

Volg de Instagrampagina zeker en vast want er worden vaak leuke quotes en fragmenten gedeeld uit de serie. Ik vind het alvast altijd heel erg leuk om stukjes voorbij te zien komen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.