Logo-youngadults-site

Alles wat je moet weten over de verfilming ‘Matilda’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het prachtige verhaal Matilda van Roald Dahl werd eerder al verfilmd, maar Netflix gaat nu een nieuwe verfilming maken. De verfilming van Netflix zal zich niet baseren op het boek, maar wel op de musical Matilda The Musical, die al vele prijzen won.

Het verhaal van Matilda

Matilda - Roald Dahl; Fictie; Onderwerpen: Hoogbegaafde kinderen, Magie,  Schoolleven. | Boeken, Roald dahl, Kinderboeken

Matilda gaat over een begaafd jong meisje met ouders die haar verwaarlozen en een verschrikkelijk schoolhoofd die het op haar gemunt heeft. Van het moment dat Matilda erachter komt dat ze over magische krachten beschikt, verandert alles. Roald Dahl bracht het boek in 1988 uit en in 1996 werd het al eens verfilmd.

Cast

Emma Thompson (61) heeft opnieuw een grote rol te pakken. Thompson zal het gemene schoolhoofd Agatha Bulstronk vertolken. Dat maakte Netflix zelf bekend op Twitter. Emma Thompson kennen we van ‘Love Actually’ waar ze Karen vertolkte. Ze speelde ook in tal van andere films mee waaronder ‘Bridget Jone’s Baby‘ en ‘Beauty and the Beast‘, waar ze de stem insprak van Mrs. Potts.

Verder bevestigde Netflix ook dat Lashana Lynch (33) Miss Honey, die in het verhaal van Roald Dahl Matilda adopteert, zal spelen. De actrice is bekend van ‘Captain Marvel’ en speelt mee in de nieuwste Bond-film ‘No Time to Die’, waar ze aan de zijde van James Bond speelt. Als laatste bevestigde Netflix dat actrice Alisha Weir (11) het hoofdpersonage Matilda zal spelen.

Release datum

Netflix heeft grote plannen met de verhalen van Roald Dahl en zal zich daarbij voornamelijk gaan richten op animatie. Voor de verfilming van Matilda kiest Netflix niet voor animatie.

We weten nog niet wanneer Matilda op Netflix zal verschijnen. Het is ook nog even wachten op een trailer, omdat het filmen nog niet begonnen is. Normaal gingen ze beginnen filmen in augustus 2020, maar dat is verlaat door het coronavirus. In April 2021 zouden ze beginnen met filmen. Zodra er meer nieuws is, zal je het hier kunnen lezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Alles wat je moet weten over de verfilming ‘Matilda’

  1. Heel leuk! Ik ben hier zo benieuwd naar.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.