Logo-youngadults-site

Recensie: “Fate: The Winx Saga”

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Fate: The Winx Saga staat sinds 21 januari op Netflix. Het is de langverwachte live-action van de originele Winx Club tekenserie die we vroeger konden kijken op Nicklodeon. Lees hier wat wij ervan vonden.

Het verhaal

Fate' Netflix: See Changes From 'Winx Club' To Live-Action Remake | TVLine

Fate: The Winx Saga vertelt het verhaal van vijf feeën: Bloom, Stella, Terra, Musa en Aisha. De meiden gaan naar het internaat Alfea waar ze leren omgaan met hun magische krachten. Het is niet allemaal rosegeur en maneschijn, want buiten de barrière rondom Alfea ligt er een groot gevaar op de loer.

Zowel in Fate: The Winx Saga als in Winx Club is Bloom het hoofdpersonage. Ze is opgegroeid op aarde en wist nooit van het bestaan van magie af. Tot ze op een dag per ongeluk haar krachten gebruikt en ontdekt dat ze een fee is. Ze wordt al snel meegenomen naar Alfea, een school waar feeën wonen. Eenmaal aangekomen raakt Bloom bevriend met haar kamergenoten en vormen ze zo de Winx. Ondertussen leert Bloom meer over haar afkomst en haar magische mogelijkheden.

Niet helemaal hetzelfde als Winx Club

Het is al jaren geleden dat ik nog naar een aflevering van Winx Club heb gekeken dat op Nickelodeon uitgezonden werd en eigenlijk was ik zelf geen grote fan van het programma. Toch vielen mij een aantal dingen op die ik meteen herkende van Winx Club destijds. Zo heeft Bloom in de Netflixserie net zoals in Winx Club ouders die geen magie hebben en is ze opgegroeid in California. Ook de personages zijn hetzelfde, al zijn er natuurlijk enkele nieuwe bijgekomen en zijn er ook dingen weggelaten. Zo krijgen we geen monsters meer te zien zoals dat gele monster in de allereerste aflevering van Winx Club maar zijn er nu wel Burned Ones, die er toch best eng uitzien.

Doordat ik geen grote fan was van Winx Club kon ik deze serie ook meer als zijn eigen serie zien, losstaand van Winx Club. Ik kan begrijpen dat mensen die het zien als een remake teleurgesteld zijn en de serie als slecht afschrijven, maar als je het als een eigen losstaande serie bekijkt, is het echt goed.

Ik had zelf verwacht dat de feeën – net zoals in Winx Club – vleugels gingen hebben en gingen veranderen van kleding met die sprankelende pakjes die ze altijd droegen, maar dat is niet zo. Wel is het heel erg goed gefilmd, want als ze hun krachten gebruiken dan lichten hun ogen op. Het is natuurlijk ook belangrijk om in je achterhoofd te houden dat Winx Club een kinderserie was en dat Fate: The Winx Saga een serie voor young adults is.

Conclusie

Ik raad Fate: The Winx Saga zeker aan! Ik vond het zelf jammer dat de serie maar 6 afleveringen telde, want geef toe dat is best weinig… Je moet de serie wel op zichzelf zien en niet als een remake van Winx Club, dan ga je het zeker goed vinden. Ik geef Fate: The Winx Saga vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.