Logo-youngadults-site

Boeken geschreven door meerdere auteurs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het wordt steeds meer in om boeken niet alleen te schrijven, maar met twee of soms zelfs met meer auteurs. Sommige auteurs vertellen het verhaal elk vanuit een ander personage en anderen, zoals Neal en Jarrod Shusterman wisselen om het hoofdstuk af. Wij zochten enkele boeken uit, geschreven door meerdere auteurs, die het lezen waard zijn.

1. Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things is het tweede deel in de duologie van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Ondertussen is het tweede deel, Shiny broken pieces, ook verschenen bij Blossom Books. Het verhaal speelt zich af in een exclusieve balletschool in Manhattan. De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen… maar dat zou weleens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen. In een wereld waarin iedereen zowel je vriend als je vijand zou kunnen zijn, doen de drie meisjes er alles aan om de top te bereiken. Ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren en bedriegen.

De serie geïnspireerd door de duologie is sinds kort te vinden op Netflix.

2. Wat als dit het is

watalsdithetis

Becky Albertalli en Adam Silvera bundelden de krachten en schreven Wat als dit het is, een verhaal over twee jongens die elkaar ontmoeten bij en postkantoor. Arthur is dol op musicals en zou zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. Ben daarentegen zit niet te wachten op een adembenemende romance. Hij is namelijk onderweg naar het postkantoor om een doos met spullen van zijn ex op te sturen. Maar als ze elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Al snel volgen er nog daten, maar wat als het leven geen musical is?

Beck Albertalli en Adam Silvera zijn ondertussen ook al bezig met het vervolg en er komt mogelijk ook een film!

3. Onverwacht

Onverwacht

Veronica Clarke heeft een perfect leven en gaat naar de universiteit van haar dromen. Tot ze zwanger is van haar vriendje doordat hij een gaatje maakte in het condoom. Na lang denken kiest ze voor abortus, maar er is één klein probleem: de dichtsbijzijnde abortuskliniek is 1600 kilometer verderop en haar conversatieve ouders mogen absoluut van niets weten. Daarom besluit ze om haar vroegere vriendin Bailey te vragen of ze mee wilt gaan op roadtrip.

Onlangs verscheen er ook een film van het boek op Amazon Prime.

4. Dor

Dor

Neal Shusterman schreef samen met zijn zoon Jarrod het dystopische Dor. Het boek speelt zich af in een wereld waarin er opeens geen water meer uit de kraan komt: de Tap-Toe. De media besteed er haast geen aandacht aan, maar de situatie in de wijk waar Alyssa woont loopt er serieus uit de hand. Het lijkt wel oorlogsgebied. Iedereen komt tegen elkaar te staan, op zoek naar een beetje water. Wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren en zij en haar broertje de dood in de ogen kijken, ziet Alyssa zich gedwongen drastische beslissingen te nemen.

Onlangs werd Neal Shusterman geïnterviewd over dit boek tijdens de Boekenmarathon 2020.

5. Echte Amerikaanse Jongens

Echte Amerikaanse jongens

Echte Amerikaanse Jongens, de vertaling van All American Boys, verscheen dit jaar bij Blossom Books. Het gaat over Rashad die naar de supermarkt gaat en buiten op de stoel eindigt terwijl een politie-agent hem in elkaar slaat. Rashad belandt in het ziekenhuis en wilt eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid? Quinn ziet alles gebeuren, maar weet niet met wie hij erover moet praten. De oudere broer van zijn beste vriend heeft iemand in elkaar geslagen. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. Rashad en Quinn, een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beide geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Jason Reynolds schreef de hoofdstukken vanuit Rashad, Brendan Kiely die vanuit Quinn.

6. Al die tijd

Al die tijd

Dit nieuwste boek van Rachael Lippincott, schrijfster van Vijf stappen van jou, schreef ze samen met Mikki Daughtry. Het boek verscheen vorige maand. Kyle en Kimberly waren het perfecte stel, maar wanneer Kimberly het uitmaakt op hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop. Hun auto gaat over kop en hij wordt wakker in het ziekenhuis, waar hij ontdekt dat Kimberly het ongeluk niet heeft overleefd. Er is niemand die hem nog begrijpt, behalve Marley. Zij worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn.

7. Het Oog van de Dageraad

Het Oog van de Dageraad

Dan nog een samenwerking van eigen bodem tussen vertaalster Maria Postema en Maarten Bruns. Eerder schreven ze ook al Dertiendagh. Het Oog van de Dageraad gaat over Elvis die samen met een groep jongeren die een misstap hebben begaan vier maanden zeilen. Na een heftige storm moet het schip aanleggen bij een klein eiland in de Caribische Zee. Tijdens een tocht door de jungle ontdekt Elvis een beeld: het oog van Egouma, een god die beslist over gezondheid en ziekte. De gids waarschuwt: het oog kan mensen genezen of ziek maken. Maar wie het oog boos maakt, zal onheil over zichzelf en anderen afroepen. Elvis denkt aan Lisanne-misschien kan hij het nog goedmaken. Hij besluit het oog te stelen, maar dat heeft dramatische gevolgen.

8. Let it snow

9200000115192912

Let it snow, geschreven door John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle, bundelt drie verhalen in één boek. Het boek past helemaal bij de tijd van het jaar. “Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen.”

9. Blackout

Blackout verschijnt pas in juni, maar is wel zeker het noemen waard. Het is namelijk een samenwerking tussen Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk en Nicola Yoon. Uitgeverij Best of YA heeft ook al aangekondigd dat ze het boek zullen vertalen. “Six critically acclaimed, bestselling, and award-winning authors bring the glowing warmth and electricity of Black teen love to this interlinked novel of charming, hilarious, and heartwarming stories that shine a bright light through the dark.”

Ken jij nog andere boeken die geschreven zijn door meerdere auteurs?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.