Logo-youngadults-site

Amazon werkt aan drama gebaseerd op Havenfall

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Amazon is bezig met de productie van een tv-serie gebaseerd op het Young Adult fantasyboek Havenfall, geschreven door Sara Holland. Dat maakte Deadline gisteren bekend. Evan Daugherty, bekend van onder andere Divergent en Snow White and the Huntsman, schrijft het script. Verder zijn Glasstown Entertainment, Weed Road Pictures en Amazon Studios betrokken in het project.

Waar Havenfall over gaat

Het boek speelt zich af in Havenfall, diep in de bergen van Colorado. Het is een plek waar verschillende werelden met elk hun magie samenkomen. De herberg daar is het toevluchtsoord voor de bewoners van de verschillende werelden. Maddie’s oom is Innkeeper en ze hoopt zijn rol ooit over te nemen. Voor Maddie Marrow zijn de zomers in de herberg namelijk meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje. Maar dan wordt er een moord gepleegd en wordt de vrede in de herberg verstoord. Tot overmaat van ramp raakt haar oom ernstig gewond en is haar vriendje Brekken vermist.

Havenfall verscheen in maart van dit jaar in het Nederlands. Het vervolg, Phoenix Flame, verschijnt in maart 2021 in het Engels. Daar loopt momenteel ook een pre-order actie voor. Een Nederlandse publicatiedatum is er vooralsnog niet. Sara Holland werd bekend met haar duologie Everless & Evermore, die in het Nederlands ook uitgegeven werden bij uitgeverij Blossom Books. Destijds was ze te gast op Yalfest.

De tv-serie van het boek verschijnt wellicht op Amazon Prime Video, maar het is nog niet duidelijk wanneer. Ook is het nog niet duidelijk wie er gecast zal worden.

Bron: Deadline.com

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.