Logo-youngadults-site

Young Adults platform compleet vernieuwd!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Tien jaar geleden richtte ik Young Adults op. Nu ik eraan terugdenk is dat al een heel lange tijd geleden. Tien jaar! Wow, wat is de tijd hard gegaan. Young Adults was vanaf het begin af aan een succes en het groeide uit tot een geliefd platform. Maar ik kreeg meer ideeën en mijn focus verlegde ik naar het opstarten van een eigen uitgeverij; speciaal voor young adult-auteurs van eigen bodem.

Weg met de focus

In 2014 begon ik dan ook met mijn uitgeverij Storm Publishers, ook de uitgeverij was vanaf de start een succes. Ik merkte al gauw dat ik het te druk had met de uitgeverij, en dat mijn aandacht voor Young Adults wegzakte. Heel zonde, want het platform was al enorm gegroeid, had ontzettend veel leden en elke maand weer kwamen er nieuwe bezoekers bij. In die tijd had ik een aantal recensenten, maar de nieuwsartikelen bleven uit – deze schreef ik vooral. Langzaamaan vergat ik het platform tot ik het in 2016 offline haalde, ook Storm Publishers strandde een tijd later. Het was voor mij ontzettend moeilijk om uit te breiden, zonder de financiële middelen.

Ik heb ervan geleerd en het was een enorme ervaring. Hoewel ik de uitgeverij niet meer heb, had ik niet gedacht het Young Adults platform ooit weer nieuw leven in te blazen. Maar hier is het weer! Alweer bijna een jaar online en wat ben ik blij dat het weer online staat! Er staan trouwens veel nieuwe uitbreidingen op de planning. Benieuwd? Ik ga niet alles verklappen, maar wellicht een tipje van de sluier …

Een nieuw team voor Young Adults

Vorig jaar november begon ik met een klein groepje om het platform weer op te bouwen, maar het was nog niet helemaal wat ik wilde. Dus ik bedacht hoe ik dat beter kon aanpakken. Afgelopen zomer ging ik op zoek naar meer redactieleden en recensenten om een groter team te vormen. Maar een groter team betekent ook meer communicatie wat zo goed mogelijk moet verlopen om efficiënt te kunnen werken en zonder al te veel miscommunicatie, oftewel zo gestroomlijnd mogelijk. Daar vond ik een handig tooltje voor: Trello. Superhandige online software waarin we met elkaar het een en ander kunnen bijhouden:

  • het aanvragen van recensie-exemplaren;
  • het schrijven van artikelen;
  • het plannen van de social media.

Daarnaast hebben we een WhatsApp-groep waarin we dingen delen en elkaar helpen. Tot nu toe gaat het erg goed en ben ik ontzettend blij dat er zo’n leuk team is ontstaan. We zijn nu met 6 redacteurs en 8 recensenten. Ik hoop dit later uit te breiden, maar er staat nog ontzettend veel op de planning wat betreft het verder uitbouwen van de site. Dat eerst. Aangezien ik het design van de website ontwerp en de website zelf ‘bouw’, duren sommige dingen wat langer voor ze weer in het platform zitten. Maar alles wat er voorheen in zat, komt terug en meer!

Young Adults Community

De Young Adults community is weer terug! Kun je je nog herinneren dat je zelf een uitgebreid profiel kon aanmaken – een soort Facebookprofiel maar dan op het Young Adults platform? Dat zit erin! Met alles erop en eraan. In de community kun je:

  • een eigen profiel aanmaken met diverse widgets die je kunt kiezen, zoals een over mij, skills, portfolio, slideshow, quote etc;
  • een omslagfoto op je profiel plaatsen;
  • wall posts plaatsen (activiteitenlijn, net zoals op Facebook);
  • vrienden maken.

Young Adults groepen

Voorheen konden leden een eigen groep aanmaken, bijvoorbeeld voor leesclubs. Ook dit zit weer in het platform en waar wil je nou liever je favoriete young adult of new adult boeken bespreken, dan op een platform over deze genres?

Young Adults Forum

Een van de dingen die werkelijk ontzettend populair was, was het Young Adults forum. Dit forum werd dagelijks bezocht waar de leden spraken over de nieuwste young adultboeken, boekverfilmingen en alle mooie boeken die nog gingen komen. Dit forum ‘Onze pub’ zit er absoluut weer in! Ik weet niet of het forum weer zo populair zal worden als voorheen: tijden zijn veranderd en social media is in de afgelopen tien jaar ontzettend groot geworden. Misschien zal het forum niet meer zo in trek zijn, maar ik hoop van wel. Ik vond het altijd onwijs leuk en gezellig om met anderen te praten over boeken en natuurlijk over schrijven. Denk jij dat het forum weer populair zal worden?

Nieuw design

Nu had ik vorig jaar al een design met de oorspronkelijke huisstijlkleuren gemaakt waar ik erg tevreden mee was, maar qua indeling zat het nog niet optimaal in elkaar of werd de ruimte niet goed benut. Na wat onderzoek, heb ik her en der wat verbeteringen aangebracht. Zelf ben ik er erg tevreden over, maar ik ben ook erg benieuwd wat jullie – de leden en bezoekers van Young Adults – ervan vinden. Het feit dat ik zelf de website maak, betekent ook dat als een lezer een goede suggestie doet, ik dat snel kan aanpassen of implementeren. Van huis uit ben ik geen websitebouwer, dus alle feedback is van harte welkom. Daar kan ik alleen maar van leren en ik houd van leren!

Wat gaat nog komen?

Ik heb nog een hele waslijst aan functionaliteiten en dingetjes die ik op de site wil hebben. Deze keer zijn er meer mogelijkheden. Tien jaar geleden wilde ik bijvoorbeeld al dat leden zelf hun boeken konden toevoegen aan een lijstje, net zoals op Goodreads. Ik heb toen het hele internet afgezocht naar deze mogelijkheid, maar zoiets kon ik helaas nog niet voor elkaar krijgen. Gelukkig zijn de functionaliteiten in deze tijd een stuk makkelijker te implementeren.

Blog

Uiteraard ben ik bezig om ook het ‘blog schrijven’ voor leden weer in het leven te roepen. Veel leden schreven blogs, die door andere leden met plezier werden gelezen. Ik hoop daarom dit zo snel mogelijk weer terug te krijgen op het platform.

Shop

En er zit nu tevens een shop geïntegreerd in de website: voorheen had ik al wat t-shirts, tasjes en sieraden die ik verkocht via de YA Shop, maar ik heb besloten om alles nu onder dit platform te scharen. Superfijn om alles onder een dak te hebben. Dat is voor mij overzichtelijk en voor jullie makkelijk! De shop moet ik overigens nog verder uitbreiden: er staan veel producten op de planning die gaan verschijnen en ook het design van de shop zal nog veranderen.

Oh en er zijn nog een aantal dingen die ik niet verklap, maar die wel gaan komen … Wat denk jij dat dat zal zijn? En wat zou je nog graag terugzien op de site? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.

Heb je nog geen account? Maak er dan zeker een aan als je een liefhebber bent van young adult- of new adult-boeken. Geloof me, je krijgt er geen spijt van 😉

Liefs, Natasja

Via een Behind the Scenes zal ik jullie elke maand op de hoogte houden over de ontwikkelingen van Young Adults.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.