Logo-youngadults-site

8 verschillen die jullie kunnen spotten in de nieuwe Mulan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Mochten jullie je deze dagen toevallig nog vervelen, dan hebben wij nog wel een leuke opdracht voor jullie. Disney’s live-action Mulan toont een aantal verschillen met animatie Mulan uit 1998. Aan jullie de taak om ze te spotten!

Officiële trailer Disney’s Mulan

De meesten van ons zijn opgegroeid met de geanimeerde versie van Mulan die altijd een speciaal plekje in ons hart zal hebben. Vergis je echter niet: de live-action Mulan is net zo spectaculair om te zien. Hieronder staan acht opvallende verschillen tussen de live-action en de animatie waar jullie op kunnen letten tijdens het kijken.

Waarschuwing: spoilers in aantocht …

1. de soundtrack bevat geen muzikale nummers

In tegenstelling tot de soundtrack van 1998 bevat de soundtrack van 2020 geen muzikale nummers. Weg zijn de liedjes van Stevie Wonder en 98 Degrees. Een Mulan album bestaande uit enkel instrumentale nummers – met uitzondering van twee liedjes van Christina Aguilera: Reflection en Loyal Brave True – is dus even wennen, maar desondanks een prachtige betuiging aan het album van 1998.

2. Mulan snijdt haar haar niet af

Het moment waarop Mulan haar eigen haar afsnijdt met een zwaard om voor soldaat te kunnen doorgaan, is een belangrijke scene in de animatie. Mulan uit 2020 is daarentegen wat praktischer aangelegd, want ze bindt haar haar gewoon vast in een knot. Deze knot is in de meeste gevallen Mulans go-to haarstijl behalve als ze vecht met Bori Khan. Voordat je de superschurk de genadeklap kan geven, moet je natuurlijk eerst je haar een aantal tellen vrij in de wind laten wapperen voor die extra wow factor.

3. de sidekicks zijn verdwenen

Wie zou een Disneyprinses zijn zonder haar sidekick? Het antwoord is simpel, namelijk: een Mulan. Hoewel de originele Mushu en Cri-Kee in de live-action film ontbreken, zijn ze niet helemaal verdwenen. We zullen Mushus bijdehante drakengrapjes gaan missen, maar zijn nieuwe verschijning als vuurrode feniks maakt veel goed. Cri-Kee daarentegen heeft een menselijk gestalte gekregen. In de live-action film is hij Mulans medesoldaat, die – wat een verrassing – de naam Cricket heeft.

4. Mulan is geboren met speciale krachten

Geen Mulan is compleet zonder de Ik Maak Jullie Elk Tot Een Man training scene. In de animatie zien we Mulan aanvankelijk haar eerste trainingen flink verknallen vanwege haar onhandigheid. Pas nadat ze het voor elkaar heeft gekregen om als enige de pijl uit de paal te krijgen, begint ze te transformeren tot een ware krijger. In de nieuwe Mulan is ze echter geboren met een speciale energie – haar chi – die, nadat ze het leert te beheersen, ervoor zorgt dat ze in haar eentje hele manschappen aankan.

5. Li Shang schittert door afwezigheid

Ariel heeft Eric. Rapunzel heeft Flynn. Mulan heeft Li Shang. Althans de Mulan uit 1998 dan. Mulan uit 2020 moet het doen zonder Li Shang. De filmmakers hebben een goede reden voor zijn verdwijning. In de nasleep van de #MeToo-beweging zou het publiek tenslotte een relatie tussen een mannelijke commandant en zijn vrouwelijke ondergeschikte als problematisch kunnen ervaren. Tja … voor die gespierde torso zullen jullie dus echt bij de animatie moeten wezen.

6. Bori Khan is de nieuwe slechterik

In de film uit 1998 is Shan Yu de schurk – angstaanjagend en wreed maar wel een waardige tegenstander voor onze geliefde heldin. In de Mulan uit 2020 wisselt Mulan Shan Yu in voor Bori Khan, de nieuwe slechterik die net als alle andere slechteriken machtsbelust is. Zijn familie is overigens door toedoen van de keizer gestorven, en daarom is Bori Khan niet alleen uit op macht maar ook op wraak.

7. een nieuwe, vrouwelijke schurk doet haar intrede

In de live-action film gaat Mulan de confrontatie aan met een nieuwe, vrouwelijke schurk: Xian Lang, een heks met verbluffende krachten die aan de kant van Bori Khan staat. Net als Mulan is ze geboren met chi, maar sinds haar verbanning gebruikt ze haar krachten voor het kwaad. Mulan vecht zowel tegen deze heks als de verleiding om haar eigen chi in te zetten voor zelfzuchtige redenen.

8. dat is pech, het liefdesverhaal is weg 

Een van de beste dingen aan Mulan is dat haar prioriteit het redden van China is, en dat ze pas daarna aan jongens kan denken. Zoals gezegd, ontbreekt Li Shang in de live-action film. Medesoldaat Chen Honghui is zijn nieuwe plaatsvervanger. Verwacht alleen niet te veel van Chens flirtcapaciteiten. Hij weet zeker wat romantische reacties los te peuteren bij onze heldin, maar in deze feministische film heeft Mulan wel wat belangrijkers te doen.

[bron: closeronline.co.uk]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel (17) leest alles wat ze maar te pakken kan krijgen: van etiketten op pindakaaspotten tot tumblr fanfiction tot manga. Sinds kort beoefent ze zelf het schrijversvak aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.