Maak je keuze en win: Het schaduwjaar of 10 Blind Dates

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Van Best of YA – de imprint van Unieboek | Het spectrum mogen wij van twee gloednieuwe titels elk een exemplaar weggeven. Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Het zal vast moeilijk worden, maar je moet kiezen. Lees je liever Het Schaduwjaar van Kim Liggett of 10 Blind Dates van Ashley Elston? Laat hier onder een reactie achter met je keuze en vertel ons waarom.

Over Het schaduwjaar van Kim Liggett

Een beklemmende, duistere, angstaanjagende roman en een absolute pageturner.  De verfilming van Het schaduwjaar is in de maak, met Elizabeth Banks (Pitch Perfect, Charlie’s Angels remake en The Hunger Games) als regisseur.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.
Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Over 10 Blind Dates van Ashley Elston

Een hilarische en hartverwarmende YA-romance over vriendschap, liefde en familie. 
De filmrechten van 10 blind dates zijn verkocht aan de makers van de Netflix-hit To All the Boys I’ve Loved Before!
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Volgende week maken wij de winnaars bekend. Choose wisely 😉

Deze actie is afgelopen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

19 gedachten over “Maak je keuze en win: Het schaduwjaar of 10 Blind Dates

 1. Het schaduwjaar of 10 Blind Dates … beiden boeken staan op mijn lijstje om te lezen. Kiezen is bijna onmogelijk, en ook iets wat ik ontzettend slecht kan! Is altijd makkelijker wanneer iemand anders voor me kiest 🙂 10 Blind Dates lijkt me een heerlijke boek, een feelgood boek zoals een feelgood film. Al klinkt een angstaanjagende roman als Het Schaduwjaar ook als een boek waar ik uren in kan verdwalen … Op het moment ga ik toch voor 10 Blind Dates!

 2. Ik vind beide boeken echt enorm interessant, maar denk toch dat ik zou kiezen voor 10 blind dates! Een feel good verhaal. Daarentegen is het schaduwjaar natuurlijk ook een belangrijk boek. Maar ik zou graag kans maken op 10 blind dates!

 3. Ik doe graag mee voor 10 blind dates! Lijkt me een heerlijk boek voor de komende koude weken en natuurlijk om alvast lekker in de kerstsfeer te komen!

 4. Ik maak graag kans op 10 blind dates! Het lijkt mij een heerlijk ontspannen boek voor de feestdagen!

 5. Ik kies ook voor het schaduwjaar. Heel ander iets dan wat ik normaal lees, maar al zoveel goede dingen erover gehoord dat ik toch wel heel nieuwsgierig ben geworden.
  fingers crossed!!

 6. Twee mooie titels! Het Schaduwjaar kom je overal tegen en heb ik dan ook al gelezen met de leesclub (kreeg een 9,2 dus zeker een aanrader en de onderwerpen die aangestipt worden zijn ook zeker zeer belangrijk (in onze huidige maatschappij)), daarom waag ik graag een kansje voor 10 Blind Dates. Benieuwd hoe die dates gaan en of er een match uit gaat komen, verwacht vooral heerlijk ontspannen te genieten en het verhaal met een lach te lezen. Duimen 😉

 7. Ik kies voor Schaduwjaar!
  Ik heb afgelopen weken zoveel gehoord en gelezen over het schaduwjaar dat ik helemaal enthousiast ben geworden ?
  Lijkt me echt goed en mooi boek.

 8. Ik zou graag 10 Blind Dates willen lezen! Het lijkt me zo’n leuk boek!

 9. 10 blind dates lijkt me echt ontspannende en heerlijke feelgood om te lezen in de vakantie.

 10. Ik wil heel graag kans maken op het Schaduwjaar. Ik heb er al zo veel goede dingen over gehoord, dat ik alleen maar nieuwsgieriger word. Op dit moment staat hij bovenaan mijn to-read lijstje!

 11. Ondanks de recensie op de website met kritische punten, heb ik zoveel gehoord en gelezen over dit boek dat ik graag zelf een oordeel wil vormen over dit boek: Het Schaduwjaar. Onwijs tof dat de website online is 🙂

 12. Ik ga voor het schaduwjaar. Het lijkt me zo beklemmend en boeiend. Dat stukje psychologie erin trekt me enorm.

 13. Ik doe heel graag mee voor 10 Blind dates! Het lijkt me echt een boek dat perfect past bij de komende feestdagen, zo eentje waarbij je lekker onder een dekentje kruipt met een warme chocolademelk bij de hand. Ik denk dat dit boek boordevol grappige en gênante momenten zal zitten, net wat ik nodig heb om dit grauwe weer door te komen!

 14. Fijne site, fijne actie!! Ik zou graag ‘Het schaduwjaar’ winnen. Ik las een leesfragment en ik wilde dat ik het door kon lezen, het heeft me volledig gegrepen ???

 15. Ik ga voor Het schaduwjaar. Wat lijkt me dat een spannend boek!

 16. Dan waag ik toch ook maar een gokje. Het schaduwjaar lijkt me een onwijs gaaf boek. Juist omdat het inspeelt op de maatschappij die we heden ten dagen kennen, maar tegelijk is het weer iets wat je je totaal niet kunt voorstellen. Heel benieuwd naar.

 17. Hele moeilijke keuze maar ik ga toch mee doen voor het schaduwjaar dit boek spreekt me net wat meer aan. Lijkt me een super boek om te lezen en toe te voegen aan mijn boekenkast.

 18. Beide staan echt hoog op mijn lijstje, maar ik denk het Schaduw Jaar mij het meest nieuwschierig maakt. Ik zie het veel op social media voorbij komen en het verhaal intrigeert mij. Uiteraard wil ik het lezen voor de film uit komt.

 19. Wat een gave winactie! Ik zou graag kans willen maken op 10 Blind Dates. Dit boek lijkt mij heerlijk om te lezen tijdens de kerstdagen. Ook lijkt het mij een heerlijk luchtig boek waarbij ik kan ontspannen na een drukke periode.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.