Logo-youngadults-site

Column Chinouk Thijssen: Behind The Books

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

chinouk thijssen - blindelings - hij is van mij - scelta publishing 1De ene week staat er helemaal niks op de planning en zit je in je eentje op de bank, de week erop is er elke dag wel wat te doen. Zo ging ik in één week naar de Ladiesnight in Pathé voor de film Burnt, naar de Uitreiking van de ECI Literatuurprijs in het Koninklijke Schouwburg in Den Haag en naar Het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Ondertussen blies ik nieuw leven in mijn vlog.

De film Burnt vond ik helemaal geweldig. Nee, ik had van tevoren geen trailer gezien en wist dus absoluut niet waarop ik ja had gezegd, maar het feit dat Bradley Cooper de hoofdrol heeft zorgde er wel voor dat ik er graag naartoe wilde. En wauw, het ging ook nog eens over eten! Iedereen weet dat ik van eten hou. Ook van koken en het mooi presenteren. Vierkante borden staan inmiddels op mijn verlanglijstje, want ik begin steeds meer een echte foodie te worden. Weet je meteen wat je me voor kerst kunt geven. *hiiiiiiint*

‘Moeten we echt deze kant op?’ vroeg ik aan Alex, die ik blindelings (*knipoog*) door de straten van Den Haag volgde. Hij knikte en klonk heel overtuigend terwijl hij vaag naar straten wees waar het vast in de buurt moest zijn. Die avond ben ik erachter gekomen dat we allebei niet echt een geografisch wonder zijn. Uiteindelijk zijn we veilig in de Koninklijke Schouwburg aangekomen en een beetje bezweet mochten we alsnog toeschouwen hoe de Literatuurprijs werd uitgereikt.

Zaterdag 14 november was het jaarlijkse Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Samen met Cisz, de beheerder van de Facebookgroep Boekenverslinders, ging ik ernaartoe. Thomas Acda, Arthur Japin, Jan Siebelink, Renate Dorrestein en Lars Kepler waren een paar van de auteurs die in het wild rondliepen. Omdat Cisz en ik het programma niet zo goed in de gaten hadden gehouden (we praten gewoon te veel) stonden we tijdens Het Lezersfeest meer op de roltrap dan bij een programmaonderdeel, maar dat was ook gezellig. Ondertussen was ik druk bezig met het filmen van de onderdelen die we wél bezochten. Eindelijk snap ik hoe editen met iMovie werkt, maar uiteindelijk heb ik er zoveel in geknipt dat er amper wat overbleef voor de vlog…

Een tijdje geleden ben ik dus met een eigen vlog begonnen, maar behalve over mijn eigen boeken wist ik niet zo goed wat ik ermee wilde doen. Jullie zien mij al zoveel en op elke plek die je kunt bedenken. Niet alleen hier, maar ook op Facebook, Twitter, Instagram, mijn website en Snapchat (en stiekem ook op Tumblr, Pinterest en We Heart It, maar ssst… anders lijkt het net of ik geen leven heb). En nu dus een vlog op YouTube. Elke woensdag en vrijdag zie je een stukje meer van mij. Zie het maar een beetje als een Behind The Books. Maar mijn socialmediagrens is hiermee wel bereikt, hoor. Nog meer kanalen en profielen kan ik echt niet aan. En jullie ook niet, denk ik…

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector. Op dit moment wordt er gewerkt aan het filmscript van Fataal spel.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.