Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Kelsey deel twee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

kelseyDrie jaar geleden zagen wij de boekenkast van Kelsey al een keer voorbij komen. Ze was de eerste die haar boekenkast op young-adults.nl plaatste. Maar hoe ziet haar boekenkast er nu uit? Is Schaduwkus van Richelle Mead nog steeds haar favoriete boek? Vragen waar we nu een antwoord op hebben. Lees snel haar interview hieronder! 

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Mijn boekenkast is een mengelmoesje van zoete romantische boeken en spannende, fantasy-achtige Young Adults.
Welk genre lees jij het allerliefst?
Ik lees het liefste Young-Adults, met name dan de dystopische-, fantasy- en science-fictionboeken. Een goeie thriller, chick-lit of (erotische) roman gaat er op zijn tijd ook wel in.
Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Meestal schrikken mensen als ik dat zeg. Ik lees ongeveer wel 250 boeken per jaar.
Wat is je favoriete boek?kelsey
Wat een gemene vraag. Ik vind de serie van Victoria Scott heel erg goed. Bloodlines van Richelle Mead (en Vampire Academy natuurlijk ook) zijn ook geweldig. Als ik voor een iets minder bekend boek zou moeten kiezen, ga ik voor ‘In 27 Days’ welke ook gratis op Wattpad staat. Of ‘It all Started with an Apple’, ook van Wattpad. Als ik voor een absolute bestseller zou moeten gaan, ga ik voor Hunger Games. Of Divergent. Of Mortal Instruments. Of Harry Potter. Te veel om op te noemen dus!
Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Winter van Marissa Meyer, een boek waar ik al jaren naar uitkijk. Deze week eindelijk uitgekomen! De ontknoping van The Selection staat ook heel hoog op mijn lijstje. Hier moeten we helaas nog een paar maandjes voor wachten.
kelseyWelk boek heb jij het vaakst herlezen?
Dan moet ik toch voor Harry Potter and the Philosopher Stone gaan. Die heb ik als klein kind echt ontzettend vaak gelezen.
Welk boek is een echte miskoop geweest?
Ik doe niet heel erg vaak een miskoop, maar laatst gebeurde het zelfs twee keer. In een intellectuele bui heb ik de Metamorphosen van Ovidius aangeschaft, waar dus echt geen doorkomen aan is. Ook heb ik David Baldacci’s The Finisher gekocht, die nog steeds half gelezen op mijn boekenplank ligt.
Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Sowieso alle boeken die bij de vraag ‘favoriet’ staan. Daarnaast nog Everything That Makes You van Moriah McStay, Verkikkerd van Lisette Jonkman, Soulmates van Joss Stirling, Firebird Chronicles van Claudia Gray en alles van Jennifer Armentrout. Parrallel van Lauren Miller is wel een mooie om het rijtje mee af te sluiten.
Welk boek is je het meest bijgebleven?
Misschien toch wel Reasons I Fell For The Funny Fat Friend van Cassie Mae
Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?kelsey
Ik hou wel van een serie, maar liever niet meer dan drie boeken. Anders wordt het zo uitgemolken. Met sommige series werkt het wel (Mortal Instruments, Harry Potter, Vampire Academy), maar het duurt best wel een tijdje voor je er doorheen bent. Stand Alones zijn heerlijk voor even snel tussendoor.
Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
A Thousand Pieces of You, ik weet zeker dat dat een hele vette film gaat worden. Of the Selection natuurlijk. Met al die prachtige jurken is dat supergaaf.
Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik koop tegenwoordig alleen nog maar boeken die ik al gelezen heb of echt graag wil, om het aantal teleurstellingen laag te houden. Naar de bieb ga ik alleen voor Nederlandstalige schrijvers. Het meeste lees ik toch wel op mijn e-reader. Als je een beetje goed zoekt, is echt bijna alles te vinden in de donkere hoekjes van het internet.
kelseyHoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Nu niet zoveel meer, ik denk ongeveer 30 a 40 euro per kwartaal. (Tip: als je engelstalig leest, bestel je boeken op www.bookdepository.com. Je betaalt dan geen verzendkosten en boeken kosten meestal maar 8 euro.)
Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Ik zou een boek schrijven wat ik zelf graag zou willen lezen. Het zit in de buurt van alle boeken die ik geweldig vind, maar dan net een klein beetje anders. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.