Logo-youngadults-site

Verwacht: Zigeunergebroed van Pat van Beirs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

zigeunergebroedGent 1815-1830

Romanie van Pottenberghe is 17 jaar oud en een meisje uit de gegoede burgerij van Gent. Met haar vurige karakter en de helft zigeunerbloed voelt ze zich niet altijd het dametje dat ze zou moeten zijn.

Romanies vader heeft warme banden met de Hollandse koning Willem I en is mede daardoor een zeer succesvol ondernemer. Maar België wil van deze Hollandse koning af. Op een kwade dag verdwijnt Romanies vader en vanaf die dag raakt Romanie ook zelf betrokken bij complotten, samenzweringen en verraad. Aan haar zijde staat Gaëtan, de liefde van haar leven, maar zal dat voldoende zijn om niet omver gelopen te worden in deze roerige tijden?

 Een schitterende historische YA-roman tegen de roerige achtergrond van orangistisch Gent, ten tijde van de Belgische Omwenteling, 200 jaar geleden.

‘Jawel, ik ben zigeunergebroed. Ik heb zwart haar en felle, donkere ogen. Ik heb zigeunerbloed in mijn aderen en dat voedt een wild, woest leeuwinnenhart waar ik trots op ben.’

De eerdere historische jeugdromans van Pat van Beirs Jonkvrouw en Galgenmeid (in schrijversduo met Jean-Claude van Rijckeghem) werden vele malen bekroond, onder andere met de Thea Beckmanprijs, de Boekenleeuw, de Kleine Cervantes en de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Pat van Beirs (Gent, 1954) studeerde aan de Provinciale Hogeschool voor Vertalers en Tolken in Gent. Hij was korte tijd Shakespeare-acteur in Engeland. Nu is hij werkzaam als tolk-vertaler, onder meer van animatiefilms.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.