Logo-youngadults-site

Harry Potter-DIY-project: een échte Wemel-klok!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Harry-Potter Wemel-klok DIY young-adults.nlMocht je je tijdens de koude herfstdagen gaan vervelen, hebben wij een geweldig leuk Harry Potter-projectje voor je! Maak je eigen familie Wemel-klok. AWESOME!

Vier Duitse studenten hebben een klok ontworpen en gemaakt die voor een aantal mensen precies aan kan geven waar ze zich bevinden, net als de klok van de familie Wemel in de Harry Potterboeken en -films. Klinkt natuurlijk betoverend, maar in werkelijkheid komt er weinig magie bij kijken. Maar wees niet teleurgesteld, de klok ziet eruit alsof hij zo van de Harry Potterset komt!

Wat heb je nodig?
– Een antieke mantelklok van e-bay
– Een aangepast mechanisme zodat er vier wijzers kunnen ronddraaien
– Een mooi versierde wijzerplaat met verschillende locaties
– Een beetje computer-hocus pocus!

Om jullie even uit jullie magische droom te helpen: de klok werkt niet op elvenstof en is ook niet behekst. De vier tovenaars hebben een app in elkaar geknutseld die verbonden staat met een microcontroller in de klok. De klok maakt via internet verbinding met een app op je mobiele telefoon. Je kunt handmatig de locaties updaten, of je stelt een GPS-functie in, de klok zoekt dan naar de dichtstbijzijnde locatie die op de wijzerplaat staat. De wijzers draaien naar de locatie toe en… TADAA! Net als in de film! Echt een waanzinnig gave uitvinding als je ons vraagt!

De dreuzels – Frederik Brudy, Fabius Steinberger, Felix Praschak en Claudius Böttcher – hebben de klok gemaakt voor het studieproject “Building Interactive Objects” en hebben er ook een zeer bijzonder filmpje bijgemaakt… (Lego mannetjes en stuff!) Als je na het kijken van dit filmpje nog steeds enthousiast bent, kun je op deze website de volledige handleiding vinden om zelf een Wemel-klok te maken! Have fun!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.