Logo-youngadults-site

Fantheorie Harry Potter

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

DumbledoreOnlangs publiceerden we een artikel over een Harry Potter-fantheorie. Een vogeltje fluisterde ons in dat het niet klopte. Dat vogeltje heet Nadina Bolink en hier vertelt zij haar versie van het artikel. (Let op: major spoiler alert!)

Fantheorie Harry Potter 
Het is alweer acht jaar geleden dat het laatste Harry Potterboek van de geweldige schrijfster J.K. Rowling verscheen, maar nog altijd zijn de fans niet uitgesproken over de boeken over de tovenaarsleerling. Verschillende keren al verschenen er op social media fantheorieën over deze tijdloze, fantastische serie. Rowling vindt het geweldig om deze theorieën te lezen en zo af en toe laat ze zich er zelfs over uit!
Dit keer gaat de theorie over Dumbledore, de grootste tovenaar allertijden, met de langste baard allertijden. De theorie zwerft al een tijdje op het internet, maar is nog steeds het gesprek van de dag onder de Potterheads.
“To the well-organized mind, death is but the next great adventure.” ~ Albus Dumbledore
De theorie lijkt aardig gecompliceerd, zoals wel meer theorieën omtrent deze serie, maar het komt er op neer dat Albus Dumbledore de verpersoonlijking van de Dood zou zijn.

The Tale of the Three Brothers.
Het sprookje over de Drie Broers is ook een element uit de serie dat al veel fans bezig heeft gehouden. In de loop der jaren is de theorie ontstaan dat de drie broers ook een verpersoonlijking hebben in het boek. Of dat dit sprookje misschien zelfs de inspiratiebron is geweest van de serie… Who knows?

Het sprookje in het kort: De drie broers Peverell waren er op magische, slinkse wijze in geslaagd om aan de Dood te ontsnappen. De Dood, die hier helemaal niet blij mee was, “feliciteerde” de broers met hun overwinning en als “dank” mochten zij een cadeau kiezen. Dit waren de Elder Wand, de Resurrection Stone en The Invisibility Cloak. De oudste en de middelste broer kozen deze objecten om de Dood nog een keer te overwinnen. De laatste broer, de slimste van het stel, wilde enkel nog een tijdje de Dood ontlopen om hem later als een goede vriend weer te ontmoeten.Peverell brothers with the Deathly Hallows
Goed, nu terug naar de fantheorieën. Volgens één van de theorieën zou Lord Voldemort de verpersoonlijking zijn van de oudste broer. Dat Voldie er alles voor over had om de Elder Wand te pakken te krijgen, zal voor niemand een verassing zijn. In zijn honger naar macht, meer macht en allesoverheersing, ging hij letterlijk over vele lijken. Ook hij wilde de Dood en alle andere tovenaars en heksen ter wereld overheersen.
Professor Snape zou de middelste broer zijn. Hij wil niets liever dan zijn grote liefde (Je weet wel, Lily Potter) terughalen uit de Dood. Always. Hij gaat zelfs zo ver, dat hij zichzelf voor haar van het leven berooft om haar zoon te redden.
De jongste broer, dat is Harry Potter. Hij heeft de Invisibilty Cloak in zijn bezit, gebruikt hem verschillende keren om aan de Dood te ontsnappen. Maar in the end, doet hij zijn Cloak af en loopt zijn Dood rustig tegemoet.

Dumbledore
Maar welke rol vervult Dumbledore in dit verhaal? Nou juist, die van de Dood. Waarom? Wanneer Harry “tijdelijk sterft”, is het Dumbledore die hem opwacht op Kingscross station. Daarnaast zit Dumbledore achter de dood van zowel Voldemort, als Snape. En als laatste “bewijs” van deze theorie: Dumbledore heeft zowel, de steen, de toverstaf en de cape in zijn bezit gehad… Een theorie waar we niet meer omheen kunnen dus!

J.K. Rowling liet op Twitter weten het een prachtige theorie te vinden. En nog belangrijker: het past perfect! Zoals gewoonlijk laat ze ook nog ruimte over voor ons, de fans, om hier verder over te speculeren…
Is dit een bevestiging van de theorie of niet? 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.