Logo-youngadults-site

Hartverscheurend nieuws over Hagrid

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

hagrid-harry potter-JK Rowling-PetronusRowling did it again! En dit nieuws… oh no! Heb jij je wel eens afgevraagd welke monsterlijke Patronus Hagrid zou hebben? Hagrid, de grote, vriendelijke reus uit de Harry Potter-serie met een ongelooflijk grote liefde voor de engste beesten? J.K. Rowling kreeg deze vraag tijdens een Q&A op Twitter en antwoordde dat Hagrid géén Patronus kan oproepen! ’Het is een erg ingewikkelde spreuk’, voegde ze eraan toe, maar ons gebroken hart valt niet meer te genezen.

De Patronusspreuk is een ingewikkelde, krachtige verdedigingsspreuk. Een heks of tovernaar roept met behulp van deze spreuk zijn of haar Patronus op door een vrolijke, fijne, liefdevolle herinnering in gedachten te nemen en de spreuk uit te spreken. De Patronus neemt de vorm aan van een dier waar de heks of tovenaar de meeste affiniteit mee heeft. De spreuk wordt gebruikt om de griezelige, happiness-opzuigende Dementors te verjagen. Een beetje zoals J.K. Rowling onze happiness met dit nieuws opzoog.

De vraag waarom Hagrid geen Patronus op kan roepen, is al uitgebreid besproken door de fans. Potterheads zouden geen Potterheads zijn als ze niet achter alles iets zoeken. Sommigen zeggen dat de spreuk simpelweg te moeilijk is voor Hagrid. Hij is namelijk al vroegtijdig van school gestuurd en heeft de spreuk dus nooit geleerd. De andere mogelijkheid is nog triester… 

Hagrid, de halfreus, op jonge leeftijd verlaten door zijn reuzenmoeder, vreselijk gepest, getreiterd en buitengesloten door de tovenaarsgemeenschap, zou geen vrolijke, liefdevolle herinnering op kunnen roepen die krachtig genoeg zou zijn om een Patronusspreuk goed uit te kunnen voeren….

Arme Hagrid! *snifsnif*

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.