Logo-youngadults-site

6 Young Adult-films die zijn geflopt – Part two

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

flopOp zaterdag 29 augustus plaatsten wij een artikel over 6 Young Adult-films die zijn geflopt. Nu Young Adult populairder wordt,  komen er steeds meer boekverfilmingen. Helaas slaan ze niet allemaal even goed aan. Hieronder een overzicht van 6 Young Adult-films die zijn geflopt – part two:

1. The Indian in the Cupboard (1995)

In de zomer van de ‘90s moest The Indian in the Cupboard concurreren met films als Batman Forever, Apollo 13 en Pocahontas. Dit voorkwam dat filmliefhebbers naar The Indian in the Cupboard gingen en kozen voor de grotere producties. De film kwam dus nooit echt van de grond.

 

 indianInTheCupboard

2. Percy Jackson (2010, 2013)

Sinds Harry Potter ligt de lat hoog voor de YA book-to-film waardoor er een alles verplettende teleurstelling was voor de fans van Percy Jackson nadat zij de film hadden gezien. Ook de welwillende Cycolops (de eenogige reus) deed het beter op de pagina’s dan in de film.

 

percyjackson 

3. The Seeker: The Dark is Rising (2007)

We willen maar al te graag de schuld geven aan acteur Alexander Ludwig, die de irritante tienerheld Will Stanton speelt, maar kunnen dat moeilijk doen. Ludwig deed wat director Cunningham en screenwriter John Hodge van hem vroegen. Dus als wij iemand de schuld moeten geven zijn zij het wel voor het veranderen van de verhaallijn. Alle interessante stukken van het boek waren weggelaten in de film waardoor het een rommeltje werd.

Gelukkig voor Ludwig kreeg hij later een succesvolle rol in The Hunger Games als Cato.

 

seeker

4. The Giver (2014)

Door de film te verdraaien naar een moderne YA kwamen de filmmakers te zitten met een slechte Divergent knockoff. Je snapt dat de fans van de boeken hier niet blij mee waren.

 

giver

5. Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events (2004)

Een groot gedeelte van de charme van het boek zit hem in de woorden. Dit was dan ook de reden dat Jim Carrey, bekend om zijn facial melodrama, was gecast voor de rol van Graaf Olaf. Toch is het niet gelukt om de charme van de bladzijden te vertalen naar het grote scherm.

 

Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events Lemony Snickets A Series Of Un

6. Cirque Du Freak: The Vampire’s Assistant (2009)

Er is een aantal redenen waarom de film is geflopt, waaronder de angst van mensen voor Franse woorden in de titel en vampiervermoeidheid. Tegen de tijd dat Cirque Du Freak: The Vampire’s Assistant uitkwam, waren mensen vampiers zat. Dat is te wijten aan Twilight (waar we dan wél weer intens van genoten hebben).

 

cirque du freak

Maar nu the real question: wat vind jij? Heb jij de boeken gelezen en de films gezien? Laat ons dan weten wat jij ervan vond! 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.