Logo-youngadults-site

Mijn zomerleeslijst(je)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

reading books-environmentIk zal pas écht zomervakantie hebben in september/oktober (ja, ik weet het, dan is het al bijna geen zomer meer), aangezien ik vorig jaar én dit jaar stage aan het lopen ben. Mijn stage is geweldig, maar twee jaar doorgaan zonder vakantie is behoorlijk slopend voor mij. Gelukkig heb ik een behoorlijke boekenstapel liggen die ik nog moet lezen. Ik ben namelijk zo’n type dat meer boeken koopt, en die vervolgens laat liggen. Erg he? Ik weet het.

Ik zal beginnen met Muren van Verraad van Nova Ren Suma. Ik had hier al een deel van gelezen in het Engels, maar besloot toch de Nederlandse editie te kopen. De voorkant vind ik – vergeleken met de originele kaft – niet bepaald … aantrekkelijk, om eerlijk te zijn. Het boek daarentegen leest tot nu toe lekker vlot weg. De schrijfstijl is prachtig, en de zinnen lopen goed in elkaar door. Ik kan niet wachten tot ik het boek uit heb!

Ook heb ik net bij de Waterstones in Amsterdam het boek Saint Anything van Sarah Dessen gekocht. Ik ben een groots fan van Dessen; ik ben begonnen Just Listen (een echte aanrader!) en sindsdien ben ik bezig met het verzamelen van haar boeken.

Love Letters tot he Dead van Ava Dellaira. Ik weet niet goed wat ik hier over moet zeggen. Ik ben absoluut geen fan van boeken geschreven vanuit dagboek- of briefvorm. Ik ben nu op bladzijde 116, en ik erger mij nu al aan het hoofdpersonage. Dat beloofd veel goeds… de voorkant is een pareltje, dat is dan weer mooi meegenomen.

Daarnaast ben ik ook begonnen met Me and Earl and the Dying Girl, geschreven door Jesse Andrews. Dit boek is ook verfilmd, en zal dit najaar (als het goed is!) in de bioscoop verschijnen. Tot nu toe ben ik helemaal fan! Geweldige schrijfstijl – half ik-vorm, half filmscript-vorm) en het boek is ontzettend grappig. Het gaat over Earl, die van zijn moeder bevriend moet raken met Rachel, bij wie net leukemie is geconstateerd. Dit is boek tien keer beter dan Een Weeffout in onze sterren. Ik ben überhaupt écht geen fan van John Green (echt waar, waar gaat die hele hype over?), maar als was ik een fan van meneer Green, dan zou ik nog eerlijk hebben moeten toegeven dat dit boek een stunner is.

De Gemma Doyle-trilogie, geschreven door Libba Bray – is één van mijn all-time favourites. Deze zomer/najaar zal ik deze serie dan ook weer trouw herlezen. En ja, ik zal ook weer trouw een traantje wegpinken. Zeg maar tranen. Zeg maar een heuse hoosbui.

Harry Potter. Serieus. Misschien moet ik maar gewoon een filmmarathon houden, en daarvoor alle boeken lezen. Wens mij maar alvast succes.

Behalve deze boeken heb ik nog zo’n honderd andere boeken op mijn nachtkastje liggen. An Ember In the Ashes van Sabaa Tahir heb ik inmiddels even gepauzeerd. Prachtige voorkant, maar ik ben er eventjes helemaal uitgerold. Ook Seraphine van Rachel Hartman heb ik gepauzeerd. Niet omdat het een verschrikkelijk boek is, integendeel. Ik wacht gewoon op het perfecte weer (keiharde regen, grauwe lucht, ijskoud buiten en lekker warm binnen).

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sanne

Sanne

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.