Logo-youngadults-site

Sprong in de wildernis

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
the finisher spring in de wildernis

the finisher spring in de wildernisOndanks dat er maar een paar maanden tussen deel 1 Vechten voor de waarheid en deel 2 Sprong in de wildernis zat, voelde het toch als een lange zit. Het eerste deel sloot af met een enorm spannende cliffhanger en ik wilde zo graag verder lezen. Ik was dan ook heel erg blij toen deel twee “eindelijk” uitkwam. En gelukkig begint Sprong in de wildernis daar waar Vechten voor de waarheid ophield: in de rechtbank waar Vega berecht zal worden. En als straf, moet ze meevechten in het Duellem waar alle sterke mannen het tegen elkaar opnemen.

Beschrijving
Stel je voor, je bent vijftien jaar en je wordt veroordeeld om te vechten tegen de sterkste mannen van het dorp. En opgeven is niet toegestaan… Dat is de straf die Vega Jane krijgt opgelegd wanneer ze wordt betrapt met een plattegrond van het verboden Moeras dat het dorp omringt. Winnen lijkt onmogelijk, maar het is de enige mogelijkheid om te overleven. Vega zal alles moeten geven om haar leven te redden – en eindelijk te ontdekken wat zo angstvallig geheim moet blijven.

Samen met Delph maakt Vega zich klaar om een poging te wagen, al ziet het er niet erg rooskleurig uit. Vega heeft nou niet echt veel spierballen en zal op een andere wijze moeten proberen zich bij de laatste twee te krijgen. Dat wil ze zonder haar magische Destina doen, wat ik wel begrijp. Het zou direct argwaan oproepen, maar aan de andere kant…

Personages
De personages zijn allemaal, op Delph na, erg gehard. Dat merk je met name al bij Vega die redelijk veel scheld. Misschien ben ik niets gewend, maar ik vind het nog steeds niet echt bij het boek passen. De andere personages hebben bijna allemaal een boosheid over zich heen, wat op zich niet vreemd is, waarom zouden ze anders Bitterlingen heten?

Bitterbos
Het verhaal las lekker vlot en werd afgewisseld met spanning en ontroering. Daarnaast vond ik de fantasie leuk, er komen hier en daar wat enge monsters in voor en ook is er de nodige magie in het boek aanwezig, zoals Destina maar ook de fabriek waar Vega afwerker is. 

De fabriek vond ik denk ik een van de leukste plekken in het boek. Dat gebouw moet er al voor Bitterbos gestaan hebben en er huizen rare krachten in. Dan zijn er nog de geheimen die er ronddwalen en wachten om ontraadseld te worden. Hoewel ik met name uitkeek om het woud ditmaal in te gaan, was de fabriek een goede tweede optie om meer te ontdekken over de mysteries rondom Bitterbos.

Voorspelbaarheid
Op een gegeven moment had ik wel een beetje door hoe het verhaal zou lopen, want anders zou een vervolg niet mogelijk zijn. De Bitterlingen bleven wel onvoorspelbaar of ze Vega zouden helpen of niet. Sommige bleken opeens aan Vega’s kant te staan en andere leken te vertrouwen, maar waren iets duisters van plan. Dat de personages soms een dubbelrol leken te hebben, vond ik een pluspunt omdat de verhaallijn soms voor de hand lag.

Op naar het vervolg!
Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het vervolg en naar wat Vega mogelijk in het woud om Bitterbos heen zal aantreffen. Hoewel de muur meer wordt gebouwd om de Bitterlingen binnen te houden, moet er daar buiten toch iets groots zijn, wat Bitterbos niet mag ontdekken (of andersom). Ik kan niet wachten!

Aantal sterren: 3

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Maaike

Maaike

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.