Logo-youngadults-site

De Selectie vanuit een ander perspectief

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
De-prins-en-de-lijfwacht

Ended soon

De-prins-en-de-lijfwachtVoor iedereen die na het lezen van De One, het derde deel in de Selectie-serie, in een enorm zwart gat viel en alleen maar hunkerde naar meer, verscheen onlangs De prins & De lijfwacht, een soort tussenboekje met twee nieuwe verhalen uit de wereld van De Selectie. Nu America Singer eindelijk haar keuze heeft gemaakt, is het tijd om de mannen in het verhaal aan het woord te laten. In De prins (deel 0.5 in de serie) lezen we een deel van het verhaal vanuit prins Maxons perspectief, en in De lijfwacht (deel 2.5) kijken we mee met Aspen, de jongen die America achterliet toen ze in het paleis ging wonen.
 
De meesten zullen voor het lezen van dit boek de hele Selectie-trilogie waarschijnlijk al wel gelezen hebben, aangezien De prins & De lijfwacht pas verscheen na De One. De verhalen in het boekje spelen zich echter af ten tijde van boeken 1 en 2, waardoor je algauw merkt dat er zich geen verrassende plotwendingen meer voor zullen doen in deze korte verhalen. Het zou misschien het leukst zijn om ze direct na De Selectie en De Elite te lezen, maar ook na De One zijn de verhalen zeker nog het lezen waard. Ze geven namelijk een erg leuk inkijkje in de levens van Maxon en Aspen!
 
De prins
De prins vertelt het verhaal van prins Maxon van vlak voordat de Selectie begint tot aan de dag waarop de meisjes naar het paleis komen. Het blijkt dat America niet het eerste meisje in Maxons leven was, al ging Maxons leven vóór de Selectie ook zeker niet over rozen. Zijn vader verwacht ontzettend veel van hem en het lijkt alsof Maxon helemaal niets goed kan doen bij hem. Maar nu de Selectie begint, wordt het toch echt tijd dat Maxon zijn eigen keuzes gaat maken, of zijn vader dat nou leuk vindt of niet…
 
Dit korte verhaaltje over Maxon is erg leuk om te lezen, aangezien het grootste deel ervan echt nog onbekend is. Pas als de meisjes aankomen op het paleis, wordt het verhaal bekender, maar ook al zijn de gesprekken tussen Maxon en America precies hetzelfde als in De Selectie, toch is het heel leuk om te zien wat zich afspeelt in Maxons hoofd. Ondertussen weet je wat America dacht op het moment dat ze Maxon in z’n kruis trapte, maar wat ging er in Maxon om? Voor mijn gevoel was Maxon altijd een beetje mysterieus gebleven in de serie, dus ik vond het erg leuk om nu eens iets vanuit zíjn perspectief te lezen.
 
De lijfwacht
Ook De lijfwacht geeft een leuk inkijkje in Aspens leven, al vond ik dit verhaal minder interessant om te lezen dan De prins. Dit komt waarschijnlijk doordat ik al wist wat er ging gebeuren in De One, maar ook doordat er weinig ‘nieuws’ gebeurt. Het verhaal speelt zich helemaal af in het paleis, waar Aspen nu werkt als lid van de koninklijke wacht. Veel van de gebeurtenissen zijn dus ook al voorbij gekomen in De Elite. Toch is het zeker wel interessant om te lezen over Aspens leven als wacht, over zijn vrienden en collega’s en over zijn gevoelens voor America. Het maakt de serie weer net wat completer, al voegt het voor mijn gevoel niet heel veel toe aan het verhaal.
 
Bonusmateriaal
Wat wel erg leuk is aan dit boekje is dat het vol staat met bonusmateriaal. Het bevat bijvoorbeeld een interview met Kiera Cass, met nog weer allemaal extra informatie en verrassende feitjes over de serie, stambomen van de families van America, Aspen en Maxon, playlists die Kiera Cass heeft gebruikt tijdens het schrijven van haar boeken en een overzicht van de verschillende kasten. Geen extreem noodzakelijke informatie voor het volgen van de serie, maar absoluut leuk om te lezen voor de fans van de boeken.
 
Een leuk extraatje
Ook al staat er dus niet heel veel nieuwe informatie in De prins & De lijfwacht, toch zal het voor veel fans een leuk tussendoortje zijn. Het is maar een dun boekje (175 pagina’s), maar het staat boordevol achtergrondinformatie en de twee korte verhalen geschreven vanuit het perspectief van Maxon en Aspen zorgen ervoor dat de personages toch weer net wat meer tot leven komen. Voor lezers die de serie niet heel bijzonder vonden zal het boekje waarschijnlijk weinig toevoegen, maar voor de fans is het een mooie overbrugging naar het vierde deel in de Selectie-serie: De prinses. Ik geef De prins & De lijfwacht 3,5 sterren.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “De Selectie vanuit een ander perspectief

  1. Er is alweer een nieuwe deel uit het heet: de prinses

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.