Logo-youngadults-site

Valentijnsdag en boeken. De perfecte combi

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ended soon

paris-dreamy-romantic-books-love-dreams-kathy-fornalValentijnsdag. De dag van de liefde.
Heel leuk natuurlijk als je een date hebt. Er zijn echter genoeg mensen die dat niet hebben of die anders eerst de hele dag zenuwachtig zitten te zijn voordat ze ’s avonds naar de bios of het restaurant kunnen.
Om je tegen de ergste zenuwen, verveling of zelfmedelijden te beschermen, hieronder een paar tips om deze dag hoe dan ook te kunnen genieten.

De perfectie brief aan de perfecte jongen
De mannen in boeken zijn vaak perfect. Of juist niet en daarom zo perfect. Alles wat ze doen is om ervoor te zorgen dat hun geliefde nog meer van hen houdt en anders wel om ze te beschermen. Dat ze daarom soms arrogant, bemoeizuchtig en mega jaloers zijn, vergeven we ze voor het gemak maar wat graag.
Helaas zullen we ze (waarschijnlijk) nooit echt krijgen, maar stiekem dromen mag altijd. Toch?
Gale, Adrian, Henry, Dimitri, Eric, Edward, Cole, Dean, Jace, Tobias, Jacob, Gideon, Peeta, Zed of Ash. Het maakt niet uit wie je favoriete boekenvriendje is. Ze zijn allemaal heerlijk en waarom zou je hen niet eens een romantische / grappige / ontroerende / vrolijke brief schrijven?
Ontzettend leuk om te bewaren in het betreffende boek, zodat je misschien wel bij elk boek straks een leuke aanbevelingsbrief hebt. En als je toch een blog hebt, zet ze daarop!

Regel die date (met een boek of een jongen, die keus is aan jou)romanticbookstore
Afwachten tot jij gevraagd wordt voor een date door die ene leuke jongen?
Het is 2015 meiden, laten we eens diep ademhalen, onze moed verzamelen en de rollen omdraaien.
Wij kunnen hen net zo goed vragen als zij ons!
En als we dan toch bezig zijn, kies dan meteen eentje uit waar je iets mee gemeen hebt. Waar? De boekwinkel natuurlijk. Stap op je fiets / in de auto / in de trein/tram en ga naar je lievelingswinkel. Met een beetje geluk staat die ene jongen daar al omdat hij daar zo vaak is en anders is het een kwestie van wachten tot hij de hoek om komt bij de kookboeken. Hou goed in de gaten naar welke boeken hij kijkt, dan hebben jullie straks iets om over te praten.
Hier komt dat diep ademhalen en moed verzamelen aan de beurt. Stap op hem af en vraag of hij zin heeft om straks wat te gaan drinken en over boeken te praten.
Het leuke hieraan is dat je precies 50% kans hebt dat hij ja zegt.
Mocht je toch een nee krijgen, probeer hetzelfde dan nog een keer. Als het mislukt, niet getreurd: je staat in een winkel vol boeken en in al die boeken zitten de perfecte jongens. Kies er één uit en koop hem. Hij gaat gegarandeerd met je mee naar huis.
Dit laatste is overigens ook prima te doen zonder de eerste paar stappen. Ze worden zelfs niet boos als je er meerdere mee naar huis neemt.

Samen lezen (in het geval van een date)
Niets is zo romantisch als samen een boek lezen. Nog beter zelfs, laat hem voorlezen of lees hem voor. Lekker knus en warm tegen elkaar aan én genieten van een goed boek.
Hier zitten echter wel een paar haken en ogen aan.
Mysterious eyes-romantic-love-books-boy-girl-we-share-a-love-of-books-8615a755948727e9f7ec2-3 500Allereerst heb je natuurlijk wel die date nodig (zie hiervoor Regel die date). Ook een date die van boeken houdt is in dit geval een behoorlijke must, anders is de kans groot dat hij afhaakt en dat moet je niet hebben.
Belangrijk is ook het goede boek. De meeste boeken zijn heel geschikt zolang je allebei maar in meer of mindere mate fan bent van het genre.
Mocht het op 14 februari nou toevallig al heerlijk weer zijn, dan kun je met het picknickkleed naar buiten, maar anders is de bank/voor de openhaard/in bed een prima alternatief.

4boeken

Zonder date heerlijk zwijmelen
Het kan zomaar eens zijn dat je geen date hebt of dat je nog de hele dag zenuwachtig moet zitten wachten tot je naar de bioscoop kan.
Om de zenuwen en de verveling de baas te blijven hieronder een viertal boeken waarbij je heerlijk kunt dromen, zwijmelen en misschien zelfs wel even huilen.

Soulmates – Holly Bourne
Eens in de zoveel tijd worden er twee mensen geboren die elkaars perfecte match zijn: soulmates. Je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan je soulmate te vinden, maar wanneer twee van zulke mensen elkaar ontmoeten en verliefd worden slaat de natuur op hol. Poppy is zeventien jaar oud, cynisch en heeft weinig vertrouwen in de liefde. Maar dan ontmoet ze Noah, de sexy gitarist, op wie haar hoofd en lichaam heftig reageren. Er ontstaat een relatie van aantrekken en afstoten, maar hun aantrekkingskracht is al snel zo sterk dat er grote rampen dreigen. De heftige regenbuien, bliksems en stormen zijn slechts het begin. Met een geheime politieorganisatie op hun hielen worden Poppy en Noah geconfronteerd met een onmogelijke keuze: het einde van de wereld of een leven zonder liefde

De jongen uit het woud – Jen Minkman
Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julias zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Sterrenhemel – Colleen Hoover
Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Een weeffout in onze sterren – John Green
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

 

Wat zijn jullie plannen voor Valentijnsdag?

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.