Logo-youngadults-site

Fifty shades of Grey precies goed

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
fiftyshadesgreymovieposter

Ended soon

fiftyshadesgreymovieposterVijftig tinten grijs vertelt hoe de literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.
Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.

Zodra de hype een paar jaar geleden rondom de boeken losbarstte kon ik het natuurlijk niet laten en heb ik de hele serie gelezen. De boeken waren vermakelijk en interessant en ik vloog er dan ook doorheen.
De film kon uiteraard niet lang meer op zich laten wachten. En ik mag wel toegeven dat ik daar zo mijn bedenkingen over had. Hoe zouden ze dit verhaal immers op het grote doek weten te krijgen en nog wel op zo’n manier dat het niet ongemakkelijk zou worden?
Ik kan je vertellen dat het de filmmakers is gelukt.
Woensdag 11 februari ben ik naar een van de vele uitverkochte Ladies Nights geweest. De film duurde ruim 2 uur, maar die tijd vloog voorbij. Dakota Johnson en Jamie Dornan bleken geweldige acteurs en zodra je ze hebt gezien kloppen ze helemaal met Ana en Christian.
Heerlijk om te zien dat een film eens een keer echt het boek volgt. Natuurlijk waren er her en der sommige dingen anders dan het boek, maar als je het mij vraagt was dat absoluut niet storend en een goede toevoeging voor de film. En geen zorgen de heli-scène hebben ze erin gelaten!
Het ontbrak de film zeker niet aan spannende en stomende scènes. Van te voren wist ik niet wat ik daarvan kon verwachten, maar eigenlijk was het vooral erg sexy en zat er genoeg humor in om het ook luchtig te houden. Dat de film niet geschikt is voor hele jonge kijkers moge duidelijk zijn, al blijven bepaalde lichaamsdelen keurig buiten beeld en bevat de film behoorlijk minder seks dan de boeken.
Ik heb in elk geval zeker weten geen spijt dat ik naar de film ben gegaan en ik ga ook zeker naar het vervolg.

Of het een aanrader is? Ja, maar ga er niet heen met je eerste date/oma/kleine zusje. Sommige scènes zijn nou eenmaal heftig en als je daar echt op tegen bent is de film waarschijnlijk niet zo geschikt. Als je de boeken leuk vond of je bent gewoon erg nieuwsgierig; dan zou ik je zeker aanraden om te gaan.
Van mij krijgt de film 4,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.