Prijsuitreiking schrijfwedstrijd Talent voor Taal

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

TvT14 Logo 225Aanstaande donderdag 30 oktober vindt in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam de prijsuitreiking plaats voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal. Ruim 2500 jongeren deden hier aan mee; de grootste schrijfwedstrijd van Nederland voor scholieren, en stuurden een verhaal in rondom het thema Vriend & Vijand. De Stichting Theateralliantie, Talent! van Malmberg, de Maand van de Geschiedenis en de Stichting CPNB nodigen u van harte uit om dit evenement bij te wonen.

De jury, bestaande uit auteur Jan Terlouw (juryvoorzitter), zangeres Giovanca, Bart Ongering (bekend als Meester Bart) en Erik Jonk (eindredacteur dagblad Metro) koos twee winnaars: één uit de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar en één uit de categorie 15 t/m 18 jaar. De twee winnende verhalen worden gepubliceerd in dagblad Metro. Bovendien mogen de schrijvers van de winnende verhalen met de hele klas naar War Horse.  

De middag opent feestelijk met scènes uit War Horse en bijzondere optredens van Giovanca en Jan Terlouw. Vervolgens worden de schrijvers van de tien beste verhalen op het podium geroepen. Erik Jonk en Bart Ongering lezen de juryrapporten voor en maken de winnaars bekend. De winnende verhalen worden door hoofdrolspeler van War Horse Kay Greidanus voorgelezen. 

Meer informatie vind je op www.talentvoortaal.nu

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.