Logo-youngadults-site

Een weeffout in onze sterren in actie voor KWF

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

kwf-logo2Uitgeverij Leminscaat komt met een heel mooi initiatief. Het boek Een weeffout in onze sterren van John Green heeft een enorme impact op iedereen die het leest, zo ook op de redactie van young-adults.nl. We hebben het boek gelezen en de film gezien; we konden het niet droog houden. De unieke manier waarop John Greens hoofdpersonen Hazel en Augustus omgaan met hun beperkte tijd, raakt jong en oud.

Daarom is uitgeverij Lemniscaat een actie gestart ten bate van kwf Kankerbestrijding. Bij een donatie van 25 euro aan kwf krijgt iedereen als dank de bestseller van John Green cadeau, het prachtige verhaal over twee jongeren met kanker die het leven volop vieren.

Met Een weeffout in onze sterren schreef John Green een boek dat alle generaties lezers aanspreekt en de grote thema’s in de wereldliteratuur beschrijft: liefde, dood, vriendschap en liefde voor de literatuur zelf. Het kwf prijst de manier waarop het boek kanker bespreekbaar maakt, met name onder jongeren.

Een weeffout in onze sterren vertelt het verhaal van Hazel die drie jaar geleden werd opgegeven vanwege kanker, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Maar daar wordt hun kleine oneindigheid wreed verstoord. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.