Logo-youngadults-site

Mireille Geus viert tienjarig schrijversjubileum met YA-debuut Joe & ik

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

geus-joe-ikDeze week verschijnt Joe & ik, het eerste Young Adult-boek van Mireille Geus. De schrijfster debuteerde tien jaar geleden bij uitgeverij Lemniscaat als kinderboekenauteur. Sindsdien schreef ze tientallen boeken voor jong en oud. Ze won twee keer een Vlag en Wimpel en voor haar jeugdboek Big ontving ze zelfs de Gouden Griffel. Joe & ik is een ontroerende coming-of-ageroman over een angstige jongen en zijn zieke vader die door de naderende dood elkaar dwingen het leven onder ogen te zien.

joe & ik
Het is de laatste magistrale zet van Joe, als hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft: met zijn zoon Woelie op reis gaan. Om elkaar te leren kennen. Om Woelie op eigen benen te zetten. Om afscheid te nemen.

Tijdens een laatste Rail Away-tour door Europa wordt de verbondenheid van Woelie en Joe steeds groter. En terwijl ook het afscheid dichterbij komt, leren ze zichzelf, elkaar en de wereld kennen.

Maanden later beschrijft Woelie hun reis. Zoekend naar het juiste begin zuigt hij de lezer zijn verhaal in. 

‘Ik zou willen dat ik Joe & ik had gelezen toen ik zelf 16 was, vanwege de les die Woelie leert: soms moet je de dingen eerst doen voordat je ze durft.’ – Lisa Snijders, eigenaresse Boekhandel Stevens in Hoofddorp, waar Joe & ik tot ‘niet goed geld terug’-titel is uitgeroepen.

[Bron: persbericht Lemniscaat]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.