Logo-youngadults-site

Amerikaanse bestsellerauteur wereldwijde hype

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

johngreenHonderden snotterende fans liepen gisteren de bioscoopzaal uit waarin voor de allereerste keer de film The Fault in our Stars  werd vertoond, de verfilming van de populaire roman Een weeffout in onze sterren van John Green. De kaartjes voor de exclusieve voorstelling voor fans waren binnen een half uur uitverkocht. De populariteit van de film, die in Nederland in 10 juli in première gaat, sluit aan bij de sterrenstatus die de Amerikaanse auteur inmiddels over de hele wereld heeft verworven.

Het fenomeen john green
Een uniek beeld: bij de q & a die na afloop van de fanscreening van The Fault in our Stars werd uitgezonden, waren de meeste vragen niet voor de hoofdrolspelers van de film, maar voor de auteur. Het is typerend voor de roem van bestsellerauteur John Green, die dankzij zijn meest recente boek Een weeffout in onze sterren een enorme vlucht nam. In de vs werden van The Fault in our Stars nog vóór verschijning meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar lang op nummer één in de ny Times bestsellerlijst.

Inmiddels is de roman wereldwijd in meer dan dertig talen verkrijgbaar en er zijn miljoenen exemplaren verkocht. Het boek werd internationaal overladen met prijzen: in Nederland werd de roman bekroond met de jury- én de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, een unicum.

Green werd in april  door time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014. Hij bevindt zich in een lijst met grootheden als Beyoncé, Malala Yousafzai, Edward Snowden en paus Franciscus.  In het artikel wordt de auteur zelfs ‘The Teen Whisperer’ genoemd.

Op dit moment is John Green de meest populaire en bestverkopende auteur van de Verenigde Staten. Met de 2 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal Vlogbrothers en zijn 2,3 miljoen volgers op Twitter (@realjohngreen) bouwt John Green al jaren een community van fans op. De wereldwijde harde kern van zijn fans, miljoenen jongeren die zichzelf ‘Nerdfighters’ noemen, kan inmiddels beschouwd worden als een subcultuur, compleet met een eigen abc, acties voor goede doelen en lokale afdelingen. Als een rolmodel voor ‘nerds’, een term die Green gebruikt voor mensen die oprecht enthousiast durven te zijn, inspireert hij zijn volgers oog te hebben voor de wereld om hen heen.

Verfilming the fault in our stars
De verfilming van Een weeffout in onze sterren bracht in de vs al in het openingsweekend maar liefst 48 miljoen dollar op. De film stootte direct Tom Cruise’ Edge of Tomorrow van de nummer 1. In Nederland draait de verfilming, met Shailene Woodley en Ansel Elgort in de hoofdrollen, vanaf 10 juli in de bioscopen.

Sinds de verfilming The Fault in our Stars begin juni in première ging in de vs, reizen Amerikaanse jongeren massaal naar Amsterdam om in de voetsporen te treden van de hoofdpersonen van Een weeffout in onze sterren, dat zich deels in Amsterdam afspeelt.

Internationale aandacht
Rondom de promotie van de film verschijnt auteur John Green nog vaker in de internationale pers dan hoofdrolspelers Shailene Woodley en Ansel Elgort. De auteur verschijnt in televisieprogramma’s als Today Show en mtv en in zowel gerenommeerde dag- en weekbladen (onder meer The New Yorker en The Wall Street Journal) als in populaire magazines als People en Entertainment Weekly.

Not only is John Green a terrific novelist, but he’s also a role model for the power of individual responsibility. Through his novels, videos, events and other interactions, he encourages readers of all ages to live and think deeply, to engage with compassion, and to embrace passion and creativity.’ –Los Angeles Times

‘Sure, John Green may write best-selling young-adult novels, manage a YouTube channel (vlogbrothers) and organize an annual conference for video bloggers (VidCon), but he’s more than just an author, an artist and an innovator. I would go so far as to call him a prophet.’ – Shailene Woodley in time magazine 

[Bron: persbericht Lemniscaat]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.