Logo-youngadults-site

De tien beste openingszinnen van young adults?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag struinde ik het internet af naar interessante artikelen over young adult boeken. En ik vond een ontzettend leuk artikel! De tien absoluut beste openingszinnen van young adult boeken. Want zoals jullie weten kan de openingsscène van een boek een verhaal maken of breken. De opening moet de lezer meteen grijpen, zodat je blijft lezen. Het is een introductie van de wereld die de auteur heeft gecreeerd. Hieronder vind je de tien beste openingszinnen, volgens Hypable.com. De meeste zijn in het Engels, want de Nederlandse vertaling heb ik niet altijd bij de hand.

 

Daarnaast heb ik zelf nog twee openingszinnen opgezocht van boeken die ik meteen in een ruk heb uitgelezen.

De tien beste openingszinnen volgens Hypable:

Deana Raybourn – ‘Silent in the Grave’

“To say that I met Nicholas Brisbane over my husband’s dead body is not entirely accurate. Edward, it should be noted, was still twitching upon the floor.”

Rick Riordan – ‘The Red Pyramid’

“We only have a few hours, so listen carefully. If you’re hearing this story, you’re already in danger. Sadie and I might be your only chance.”

“We hebben maar een paar uur de tijd, dus luister goed. Als je dit verhaal hoort, verkeer je al in gevaar. Dan zijn Sadie en ik misschien wel je enige kans.”

Jane Austen – ‘Pride and Prejudice’

“It is a truth universally acknowledged that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.”

“Iedereen is het erover eens, dat een celibatair die een groot vermogen bezit, een vrouw moet hebben.”

Nick Hornsby – ‘High Fidelity’

“These were the ones that really hurt. Can you see your name in that lot, Laura? I reckon you’d sneak into the top ten, but there’s no place for you in the top five; those places are reserved for the kind of humiliations and heartbreaks that you’re just not capable of delivering.”

Melina Marchetta – On Jellicoe Road

“My father took one hundred and thirty two minutes to die. I counted.”

Erin Morganstern – ‘The Night Circus’

“The circus arrives without warning.
No announcements precede it, no paper notices on downtown posts and billboards, no mentions or advertisements in local newspapers. It is simply there, when yesterday it was not.”

Rachel Hawkins – ‘Hex Hall’

“I stepped out of the car and into the hot thick heat of August in Georgia.
‘Awesome,’ I murmured, sliding my sunglasses on top of my head. Thanks to the humidity, my hair felt like it had tripled in size. I could feel it trying to devour my sunglasses like some sort of carnivorous jungle plant. ‘I always wondered what it would be like to live in some­body’s mouth.’”

Kami Garcia and Margret Stohl – ‘Beautiful Creatures’

“There were two kinds of people in our town. ‘The stupid and the stuck,’ my father had affectionately classified our neighbors. ‘Those who are bound to stay or too dumb to go. Everyone else finds a way out.’”

John Green – ‘The Fault in Our Stars’

“Late in the winter of my seventeenth year, my mother decided I was depressed, presumably because I rarely left the house, spent quite a lot of time in bed, read the same book over and over, ate infrequently, and devoted quite a bit of my abundant free time to thinking about death.”

Myra McEntire – ‘Hourglass’

“My small Southern home town is beautiful in the haunting way an aging debutante is beautiful. The bones are exquisite, but the skin could use a lift. You could say my brother, the architect, is Ivy Spring’s plastic surgeon.”

Wat maakt een goede openingsscene? Dat hangt natuurlijk af van de lezer. Iedereen is anders, doorgaans is wat humor of een intrigerende eerste paar zinnen, zoals een dood, alles wat nodig is om gekluisterd aan die pagina’s te zitten. Met een openingszin zet de auteur meteen de toon van het verhaal, maar het moet ook iets zijn wat onze interesse wekt.

De beste openingszinnen die meteen mijn aandacht trokken zijn van I Am Number Four en Twilight. Voor zover ik me kan herinneren heb ik deze twee boeken echt binnen een dag uitgelezen. De zinnen trokken meteen mijn aandacht en ik moest gewoon verder lezen om erachter te komen wat er ging gebeuren.

Stephenie Meyer – ‘Twilight’

“Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan.”

Pittacus Lore – ‘I am number four’

“De deur begint te trillen. Het is een kwetsbaar geval van bamboescheuten, bijeengehouden met rafelige stukken twijndraad. Het is slechts een zwakke trilling die meteen weer ophoudt.”

Welke openingszinnen uit bovenstaande titels vind jij goed? Het is een rijtje van een aantal bekende young adult titels en wat klassiekers. Ik ben natuurlijk ook benieuwd wat jullie echt een goede openingszin vinden uit een young adult die je gelezen hebt.

P.s mocht je een van bovenstaande boeken in het Nederlandse bezitten en deze vertaling staat er nog niet tussen. Laat het hieronder weten, dan vul ik het aan in het rijtje.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “De tien beste openingszinnen van young adults?

  1. En ik heb weer twee boeken aan mijn lijstje toegevoegd. Ik heb nog een hoop te lezen…

  2. Heey, wat een leuk bericht! Ik vind sowieso die eerste vier openingszinnen van het lijstje steengoed (die van Pride and Prejudice ken ik al jaren uit mijn hoofd) en die van Hourglass vind ik ook gaaf. En ja, die twee van jou zijn een goede toevoeging, Natasja!

    Ik heb zelf wel een idee wat nog een leuke kan zijn, maar die ga ik thuis even opzoeken eerst! To be continued

  3. Dit artikel verscheen al eerder in december, maar ik heb het geupdate…. en omdat ik dit zo leuk vond, heb ik hem weer vooraan gezet 🙂

  4. wat leuk dit:D , k vind die van Nick Hornsby en Melina Marchetta heel goed:D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.