Logo-youngadults-site

Hét boek voor de horror haters en angsthazen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Oke ik moet iets opbiechten. Ik ben geen fan van horror. Sterker nog, ik haat het genre misschien wel een beetje. Waarom ik er dan toch voor gekozen heb om Anna Dressed In Blood te lezen? Ik vind dat je als recensent af en toe uit je comfort zone moet stappen en daarbij, het is een YA, dus hoe eng kan het boek zijn? (Dat was tenminste wat ik van te voren dacht..)

Supernatural
Cas Lowood heeft een ietwat ongewone taak op zich genomen, nadat zijn vader is vermoord: hij doodt geesten. Zijn vader deed dit ook en dat is hem fataal geworden, maar Cas is vastbesloten zijn werk voort te zetten en daarbij uiteindelijk af te rekenen met de geest die zijn vader vermoordde. Het klinkt als een mildere en jongere versie van de tv-serie Supernatural, maar ik vond het verhaal wel degelijk origineel! Hoewel ik Cas best als een jonge Dean voor me kan zien.

Horror
Cas hoort over een lokale legende in het stadje Thunder Bay waar hij naartoe afreist met zijn moeder. Volgens de verhalen hangt de geest van Anna hier nog rond. Ze is op brute wijze vermoord op de avond van haar schoolfeest en slacht nu iedereen af die het lef heeft haar huis binnen te stappen. Klinkt scary toch? Vind ik tenminste wel. Maar echt eng wordt het pas tegen het einde, als nog iemand zich met Anna gaat bemoeien. Wat het allemaal nog gecompliceerder maakt, is dat Cas ondanks Anna’s gruwelijke daden meer om haar gaat geven dan goed voor hem is…

Twist
Er zit een onverwachte wending in het laatste gedeelte van het boek, waar ik eerst niet zo blij mee was. Afgezien van het feit dat ik er de rillingen van kreeg, leek het me wat ver gezocht. Maar naarmate er meer uitleg over gegeven werd, moest ik mijn mening bijstellen. Want eigenlijk was het een hele goeie zet van Kendare Blake om deze twee aparte zaken door elkaar heen te laten lopen. Wat ik niet verwacht had, was om romantiek tegen te komen in dit boek. Het was een beetje wennen, maar uiteindelijk ben ik toch om. Horror en romantiek gaan wel degelijk samen! Ik dacht in de eerste instantie dat het een losstaand boek was, maar ik ben verheugd dat er nog een deel komt. Het einde gaf me bepaald geen voldaan gevoel dus ik kijk uit naar boek twee.

Anna Dressed In Blood krijgt in ieder geval 4 sterren van mij en is zeker een aanrader. Ook voor mijn mede horror-haters, want hoewel er zeker enge momenten in zitten, het is prima te doen, zolang je het boek maar niet ’s nachts leest…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Hét boek voor de horror haters en angsthazen

  1. oeh het lijkt mij echt leuk! Ik hou al van Supernatural en ben gek op Dean, dus een soort boek daarvan moet dan echt te gek zijn!

  2. Dit boek lijkt me echt leuk! 🙂 Kan niet wachten om het te lezen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.