Logo-youngadults-site

The Hunger Games – Catching Fire: het laatste nieuws!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Laten we eerlijk zijn. We zijn nu al helemaal gek op ‘The Mortal Instruments: City of Bones’, zelfs voordat ‘ie in de filmzalen is verschenen, en we kunnen niet wachten op ‘Percy Jackson: Sea of Monsters’ en ‘The Seventh Son’. Maar stiekem is er toch één film waarnaar we toch het meeste uitkijken. Ik geef het toe, ‘Catching Fire’ staat op de allereerste plaats. Hoe wordt dat geweldige boek naar het scherm gebracht? En hoe zit het nu precies met die verfilming? Het heeft eventjes geduurd, maar hier is het allerlaatste nieuws.

Allereerst de nieuwste trailer. Ja ja, hij is ondertussen al bijna een maand uit, en de echte fans zullen ‘m al een keer of tien bekeken hebben. Maar voor het geval je toch niet helemaal mee was, of ondertussen al vergeten was dat er een nieuwe trailer was, kun je ‘m hier nog een keertje met grote ogen en bonzend hart bekijken. Deze trailer is genoeg om te tonen dat ‘Catching Fire’ een beest van een film gaat worden. ‘Would you be in a real war?’ vraagt President Snow aan Katniss, terwijl hij plannen maakt voor haar tweede deelname aan de Hongerspelen. ‘What do I have to do?’ antwoordt Katniss sterk. Bam.

Ook Coldplay heeft een rol in de volgende Hongerspelen. Voor de eerste keer werken ze mee aan de soundtrack van een film, en ‘Catching Fire’ heeft het uitzonderlijke geluk met hen te mogen samenwerken. Hun nummer ‘Atlas’ zal als eerste single van de soundtrack verschijnen, en wel op 26 augustus. Het liedje zal verkrijgbaar zijn op iTunes en talloze andere digitale webshops via Republic Records.

Ten slotte heeft regisseur Lawrence onthuld dat er drie grote plotveranderingen zijn gemaakt in vergelijking met het boek. Toch heeft hij nauw samengewerkt met schrijfster Suzanne Collins om de verfilming zo getrouw mogelijk te houden. De allergrootste verandering heeft te maken met onze held Peeta Mellark. Hij vertelde: ‘We hebben een paar veranderingen vanuit zijn standpunt gemaakt. Met andere woorden, we hebben hem mannelijker gemaakt. Daar was niet veel voor nodig hoor, hier en daar wat kleine keuzes. Het verhaal verandert er niet echt door, net als zijn relatie met Katniss, zijn karakter is gewoon een beetje veranderd.’ Josh Hutcherson voegde eraan toe dat zijn personage nu kan zwemmen, zodat hij niet gered hoeft te worden zoals in het boek. De tweede verandering is dat de vluchtelingen uit District 8, Bonnie en Twill, en Darius, de bewaker uit District 12, niet in de film verschijnen, uit tijdsgebrek. De laatste verandering is dat we een andere introductie gaan krijgen wat betreft District 13.

Heel wat nieuws om even te slikken. Wat denken jullie ervan? Om te zien of die veranderingen gaan lukken, zullen we toch nog even moeten wachten tot eind november, wanneer ‘The Hunger Games – Catching Fire’ in de bioscoop verschijnt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

9 gedachten over “The Hunger Games – Catching Fire: het laatste nieuws!

 1. Tss tuurlijk moest peeta stoerder anders kiest iedereen partij voor gale….:P

 2. Ik kijk echt uit naar deze, maar City of Bones blijft toch op de eerste plaats bij mij 🙂

 3. Na zoveel keer de trailer te bekijken, krijg ik nog altijd kippenvel 😀

 4. Catching fire!!!! Ik heb de trailer al wel 1000x gezien!!! En city of bones komt 22 augustus uit!

 5. @teddibeerte, ik moest toch wel heel erg lachen om je berichtjes hahahaha
  Gelukkig hoef je niet lang te wachten want hij komt over een week uit 😉

  Ik vind de trailer er wel cool uitzien maar ben toch bang dat net al deel1 ook dit weer een teleurstelling gaat worden 🙁 Toch ga ik erheen want mijn zus is ook wel benieuwd 🙂

 6. Aaaaah net de trailer bekeken zoooooo vet kannietwachtenkannietwachtenkannietwachten!!!!!!!!

 7. Komt er van city of bones ook een film dan????? en idd de speld had ze eigelijk wel van mage moeten krijgen want dat past ook gewoon beter in het verhaal maar alsnog ben ik echt sssuper benieuwd naar catchin fire!!!;-):D

 8. woa er is best wel wat veranderd….maar OMG sooo cooool :D:D Coldplay die soundtracks maakt voor Catching fire :D:D ben echt heeeeeel erg benieuwd naar hun eerste soundtrack!!!:D ennn sowieso die film… ik ben de dagen aan het aftellen;-);-)

 9. Ik ben benieuwd. Ik vond sommige veranderingen in het eerste deel jammer, zoals met de spotgaaienspeld. Die had ze alsnog van Mage moeten krijgen.. Maar dat is mijn menig.. Maar whatever, ik ga toch wel naar de film, kan niet wachten! 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.