Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Civil Wars – Kingdom Cone

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Herinneren jullie nog de soundtrack van The Hunger Games? Waarschijnlijk doemt nu alleen nog maar het prachtige liedje Safe & Sound van Taylor Swift in jullie hoofden op. En dat terwijl het liedje helemaal niet alleen door Taylor Swift is gemaakt. Het bevatte ook de folk rockband Civil Wars. Zij hebben echter niet één liedje voor The Hunger Games gemaakt, in de credits zijn er maar liefst twee van hen te horen. Kingdom Cone is de tweede, en het is jammer dat deze song niet wat meer aandacht heeft gekregen. Tijd om ‘m jullie te laten horen dus!

Joy Williams en Paul White, het duo van Civil Wars, zegt dit over Kingdom Cone: “Het is onze hommage aan een overlevingslied. En ook een beetje hoe je rustig moet blijven in deze belachelijke situatie. Wanneer je je in een situatie bevindt die akeliger is dan je aan jezelf durft toe te geven, denk je altijd van: “Het komt goed, het is oké” Althans, ik denk dat we er zo allemaal mee omgaan.” Ze schreven Kingdom Cone on the road in Wyoming. Ze waren daar voor een show, op – volgens hen – één van de allermooiste plekken ter wereld. Het landschap zorgde ervoor dat ze in de juiste stemming kwamen. Ze waren totaal onbelemmerd, temidden van Gods land.

Wat vinden jullie van Kingdom Cone? Het grijpt perfect de sfeer van The Hunger Games; bitterzoet en melancholisch, hopend op het beste.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Tuesday Tunes: Civil Wars – Kingdom Cone

  1. Veruit mijn favoriete liedje op deze soundtrack! Tip voor de liefhebber: op de officiele site van The Civil Wars is een gratis live album te downloaden! Kingdom Come blijft favoriet, maar op dat album staan ook erg mooie andere nummers!

  2. Ik vind dit nummer zo mooi. Hun stemmen zijn echt heel goed op elkaar afgestemd. Dit is mijn favoriete nummer van The Hunger Games soundtrack ^^.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.