Geplaatst op Geef een reactie

Broederband – De Outsiders verkozen tot Bruna jeugdboek van het jaar 2013

De outsiders, het eerste deel van de Broederband-reeks van John Flanagan, is door het Bruna jeugdpanel verkozen tot Bruna Jeugdboek van het Jaar 2013.

Een greep uit de reacties van de juryleden:
‘Toen ik eenmaal ging lezen, las ik het boek als een speer in de ochtend, de middag en de avond, in een keer uit. Ik vond het boek zelfs leuker dan mijn iPod en geloof me, mijn iPod is belangrijk voor mij.’ – Bart (10 jaar)

‘In het begin moest ik even wennen maar al snel kon ik niet meer stoppen met lezen, net als bij de Grijze Jager-boeken. Je merkt dat het door dezelfde schrijver is geschreven maar het is toch weer een heel ander verhaal en het blijft ook de hele tijd spannend.’ – Joshua

‘Misschien lijkt het voor jongens; het is net zo leuk voor meisjes. Je kunt er echt urenlang in door lezen want het is heel spannend. Soms moet je ook hardop lachen, want er zijn ook grappige stukjes.’ – Charlotte (12 jaar)

Over Broederband Broederband is de nieuwe serie van John Flanagan, auteur van de succesvolle Grijze Jager-reeks. In het eerste boek, De outsiders, wordt Hal Mikkelson ongevraagd de leider van een broederband van outsiders. Er zit voor Hal niets anders op dan de uitdaging aan te nemen. Zijn team bestaat misschien niet uit de allersterksten, maar met hun creativiteit, slimme trucs en moed zouden zij iedereen nog wel eens versteld kunnen doen staan…

Vandaag verschijnt Broederband – De indringers, het langverwachte tweede deel.

Geef een reactie