Logo-youngadults-site

Fifty Shades of Grey wordt een studierichting

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De erotische bestseller Fifty Shades of Grey van E.L. James heeft de wereld veroverd, en heeft meer dan 3,2 miljoen kopieën verkocht. Maar het heeft veel meer invloed dan een ander erotisch boek. Al maandenlang wacht de wereld vol spanning op nieuws over de verfilming, koppels scheiden omwille van een seksleven op een laag pitje en nu wordt de trilogie ook nog gebruikt voor een universiteitsstudie.

Aan de Amerikaanse universiteit American University (not kidding) zal seksuologe en AU professor Stef Woods (een vrouw, voor de duidelijkheid!) vanaf januari ‘Contemporary American Culture: The 50 Shades Trilogy’ aan 25 studenten onderwijzen. Ze zal de trilogie en gerelateerde artikels gebruiken om onderwerpen als huiselijk geweld, vrouwelijke seksualiteit en objectiviteit te behandelen. Tegelijkertijd focust de studie op welke manier de sociale media verantwoordelijk is voor de promotie en het succes van hedendaagse romans. In haar blog schrijft Woods over de inhoud van haar lessen. Ze zal de studenten vragen hoofstukken van de trilogie te herschrijven naar beschaafdere paragrafen en vragen stellen als “Evalueer de relatie in het boek wat betreft huiselijk geweld”. De klas heeft een roodgloeiende wachtlijst van studenten die met de allerhoogste onderscheidingen zijn afgestudeerd, en op z’n minst 22 van de 25 zijn meisjes.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Fifty Shades of Grey wordt een studierichting

  1. Wow… Ik dacht eerst ook: ‘Waarom?!’, maar nadat ik gelezen heb wat ze allemaal gaan onderwijzen in dat vak, is die reactie een beetje weggevallen. Ze gaan echt dieper op het boek in en niet alleen op het oppervlakkige wat iedereen toch wel kent. Tsja.. Toch weet ik nog niet goed wat ik er van moet denken…

  2. ik las ook laatste dat er seksspeeltjes zijn gemaakt van deze boeken en dat chick-lit er een stel weg geeft………

  3. Wow, heftig! Ik zal eerlijk zeggen: Mijn eerste reactie bij het zien van de titelkop van dit artikel was “allejezus, wat een onzin!”. Maar nu ik het artikel daadwerkelijk heb gelezen… Sja, ik vind het wel bijster interessant! Er gaat zoveel aandacht uit naar de hele trilogie dat ik als natuurlijke reactie heb dat het nou ook weer niet verdiend is.

    Aan de andere kant. Waarom zijn de personages zoals ze zijn? Wat voor beoordeling krijgt de reeks als je het objectief beoordeeld? Wat krijg je als je het subjectief beoordeeld? Dat is wel mooi om te weten. Zoals geen verassing meer is onderhand, houd ik ervan om na te denken over de achterliggende gedachte van dingen. Ik vind het wel mooi om te zien dat er wordt gekeken naar de psyche achter deze trilogie, bij nader inzien. =)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.