Logo-youngadults-site

Home is where the heart is

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

December, de maand waarin we allemaal verwend worden door onze ouders met cadeautjes en lekker eten. De maand waarin we onze huizen versieren en tijd doorbrengen met onze familie. Kortom, december is de maand van Sinterklaas en Kerst.

Hoewel we Sinterklaas niet gevierd hebben hier, heb ik wel kunnen genieten van het heerlijke snoepgoed dat bij 5 december hoort. Ik moest 4 weken wachten op een pakketje van thuis, maar toen had ik ook wat! En ik was niet de enige die er zo van genoten heeft. De pepernoten en chocolade muizen en kikkers vielen bij mijn

Mexicaanse vriendinnen ook zeker in de smaak. Die hebben er nu weer een nieuwe verslaving bij!

 

En toen gingen we richting de kerst. Heel New York was al helemaal versierd en ontzettend gezellig. Op 28 november werd de kerstverlichting van de bekendste kerstboom van Amerika al aangezet. Ieder jaar is daar bij het Rockefeller Center een hele show omheen met live optredens van o.a. Mariah Carey, CeeLo Green en Victoria Justice. Wij waren daar ook aanwezig. Helaas konden we de optredens alleen op een scherm zien maar we hadden wel goed zicht op de kerstboom. Het was toch wel een bijzondere ervaring om daarbij te zijn.

Ik ben totaal geen winter mens. Kerst is dan ook het enige aan dit seizoen wat ik leuk vind. En ook de enige periode van het jaar dat het van mij mag gaan sneeuwen. Want wat is kerst zonder sneeuw? Voordat het zover was had ik alleen nog één ander dingetje op de planning staan: Mijn vakantie naar Nederland! Van 13 december tot 20 december was ik terug in ons koude kikkerlandje, en wat was het leuk! Nadat ik een hele nacht in het vliegtuig had doorgebracht en mijn klok zes uur vooruit ging, zat ik om 13:00 uur in de auto terug naar huis. Ik was best wel kapot, maar ben ’s avonds gelijk met mijn broer naar de kroeg gegaan. Ik keek er echt weer naar uit om lekker wat wijntjes te drinken met vrienden. Het was een ontzettend leuke avond en de dag erna toen ik mijn vriendinnen weer zag, was ook geweldig. Aan de ene kant was het alsof ik nooit was weg geweest, maar aan de andere kant was het ook echt heel raar om zomaar weer in Volendam te zijn na drie maanden in New York te hebben doorgebracht. Ik had toch wel moeite om weer te wennen en voordat ik daar ook echt de kans voor had, ging ik alweer terug naar “huis”. Het was superleuk om mijn familie, vriendinnen en kennissen weer te zien. Het was alleen wel moeilijk om wéér afscheid te nemen en wéér op dat vliegtuig te stappen. Ik was dan ook best wel down die hele terugreis.

Helaas voor mij, werd mijn dag alleen maar erger. Bij aankomst op het vliegveld in New York bleek dat mijn koffer niet meegekomen was. Inmiddels is het al ruim een week later en ik heb hem nog steeds niet terug. Ik blijf proberen om hem terug te krijgen hoewel ik de hoop eigenlijk al zo’n beetje heb opgegeven en mijn garderobe alweer aangevuld heb.

Dan was het afgelopen week eindelijk kerst! Op Kerstavond begon het geheel onverwachts te sneeuwen en hebben we gelukkig toch nog een witte Kerst gehad. We zijn lekker uit eten geweest in Chinatown en daarna, net zoals half Manhattan (zo leek het tenminste) naar de bios op Times Square geweest. Het was een gezellige Kerst!

Nu is Oud & Nieuw in zicht, maar voor mij eerst nog een Coldplay concert op 30 december!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn nieuwjaar toe, boordevol geweldige boeken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Home is where the heart is

  1. gelukzak:sad::sad::sad::sad: ik ben zooo jaloers op je! veel plezier nog!

  2. Bedankt! 🙂 We zijn naar Guilt Trip geweest. Was wel een grappige film. We wilden eigenlijk naar Les Miserables maar het was zó druk, die was al uitverkocht.
    Mijn koffer is helaas nog steeds niet terug..

  3. Van hetzelfde, Jenny! Is je koffer trouwens al eens terecht? Ik moet ineens denken aan ons gesprek op Facebook laatst. xD

  4. Leuk zeg! Jij ook een fijn nieuwjaar :3

  5. Welke film ben je geweest?

  6. oeh leuk alleen jammer van je koffer!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.