Logo-youngadults-site

New York, New York!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Jenny, onze vaste recensent, vertrekt op 20 september naar New York, waar zij acht maanden zal wonen in Tarrytown. Omdat dit een heel avontuur is, zal zij maandelijks op young-adults.nl verslag doen van alles wat zij meemaakt. Lees hieronder haar eerste column.

New York, The Big Apple, The City That Never Sleeps. Wie wil daar nou niet heen? Ik ben in ieder geval al jaren geobsedeerd door Amerika, en New York in het bijzonder. Ik wilde er naartoe reizen, er zelfs wonen, ook al was ik er nog nooit geweest. Tot ik op een dag een verhaal las van een meisje die een half jaar had gestudeerd op een internationale school in New York. En mijn droom was geboren!

Inmiddels is dat al meer dan drie jaar geleden maar nu is het dan eindelijk zover, 20 september vertrek ik voor ruim acht maanden naar New York, of eigenlijk naar Tarrytown, een plaatsje net buiten New York. Hier staat de campus waar ik al die maanden ga doorbrengen.  En in mijn tijd daar houd ik jullie op de hoogte van al mijn avonturen in the Big Apple met een maandelijkse column.

Nu hoor ik je denken: Waarom heb je drie jaar gewacht? Ten eerste: Twijfel. Het is namelijk niet niks om zomaar even voor acht maanden je vertrouwde woonplaats te verlaten voor zo’n grote stad in een ander werelddeel. Al die tijd zonder je familie en vrienden. Zou ik dat wel kunnen? Gelukkig werd ik steeds zekerder van mijn zaak en nu ben ik er van overtuigd dat ik het helemaal geweldig ga hebben daar. Ook al moet ik iedereen missen, want we hebben altijd nog telefoons en internet.
Ten tweede: het geld. Geloof me, studeren in New York is niet bepaald goedkoop. Ik heb gemerkt dat veel van mijn medestudenten het van hun ouders krijgen maar dit is bij mij niet het geval. Dus ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk te sparen.
Ten derde: Mijn leeftijd. Zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel weten mag je in Amerika veel pas als je 21 bent. En als jong volwassene in New York wil ik natuurlijk ook wel graag wat van het uitgaansleven meemaken.

Er gaat natuurlijk een hoop voorbereiding aan vooraf. Het belangrijkste komt vlak voordat je weggaat: een visum. Want je mag dan al wel je hele reis geregeld hebben en je vliegticket hebben geboekt, zonder een visum kom je het land niet in. En daar ging ik dan, naar het Amerikaanse consulaat. Vooraf moest ik eerst een heleboel formulieren invullen (Ben ik een terrorist? Heb ik wel eens een abortus uitgevoerd zonder toestemming?) maar nu had ik eindelijk alles rond en mocht ik naar het consulaat komen. Ik had al allemaal horror beelden in mijn hoofd van super strenge bewakers die je tas binnenste buiten zouden keren, je fouilleren, en je eigenlijk gewoon als een soort crimineel zouden behandelen. Gelukkig voor mij was dit helemaal niet het geval. Iedereen was heel aardig en na een paar vragen (Wat ik wilde gaan doen als ik terug kwam? Wat mijn ouders doen? Of ik familie heb in Amerika?) en zelfs nog een grapje van de meneer die mij de vragen stelde stond ik binnen drie kwartier weer buiten. En nu is alles rond!

Wat me nu nog rest is vier weken van voorpret, zenuwen, dagdromen en het onvermijdelijke afscheid van al mijn familie en vrienden. Daar zie ik wel tegenop, want sommige mensen ga ik echt ontzettend missen. Ongetwijfeld gaan er wel wat tranen vloeien tijdens mijn afscheidsfeestje. Maar als dat dan allemaal achter de rug is kan mijn avontuur van start gaan. 20 september om 13:25 uur zeg ik, tot ziens Nederland en begint mijn American Dream!

Over een maand zal mijn tweede column online staan. Hierin laat ik jullie weten wat mijn eerste indruk van New York is en hoe mijn allereerste dagen op de campus verlopen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

9 gedachten over “New York, New York!

 1. Heel veel plezier alvast! Geniet ervan, wij zullen hier alles volgen vanachter onze pc 😀

 2. Wow! Go live your dream 😉 Hoop dat je een supertijd gaat hebben!

  Groetjes, Marijke

 3. Bedankt allemaal en Mandy ik ga jou ook heel erg missen!

  @sharon ja dat vroegen ze echt! Bizar. Alsof je daar ja op gaat antwoorden als je echt een toerist bent!

 4. omg JALOERS!
  super dat als je van iets droomt het ook echt doet en dat je ons ook nog gaat vertellen wat je daar allemaal meemaakt.
  ik ga zeker volgen wat je daar allemaal meemaakt.
  wat ik me afvroeg vragen ze echt op zo’n formulier of je een terrorist bent? 😛

  succes en veel plezier daar!!

 5. New York lijkt me echt geweldig! Veel plezier daar!! 🙂

 6. Geweldig! You go, girl!!! Ik ben erg benieuwd naar je verhalen. Misschien maak je wel zoveel spannende, leuke, geweldige dingen mee dat het een boek kan vullen 🙂

 7. Ik ben super trots op je en ga je heel erg missen, want ook als grote zus is het eng om je kleine zusje die groot wordt, voor zolang te laten gaan.
  Ik weet echter dat je het onwijs naar je zin gaat hebben, maar ben blij als k je straks weer heelhuids terug heb.

  Love you!! Xx je grote zus

 8. Veel plezier in new york!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.