Logo-youngadults-site

Beautiful Creatures: Set Preview

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In het boek Beautiful Creatures, of Betoverd, creëerden auteurs Kami Garcia en Margaret Stohl een wereld vol jeugdige liefde, intense drama en bovennatuurlijke wezens. Het boek werd een internationale bestseller en een bekende franchise, en met zijn twee succesvolle vervolgen, is er nu een vierde op komst. Het eerste boek in de reeks wordt nu verfilmd, met acteurs als Jeremy Irons, Margo Martindale en Alice Englert.

Het boek vertelt het verhaal van Ethan Wate – die gespeeld zal worden door Alden Ehrenreich -, een tiener die worstelt met het normale leven in het kleine stadje Gatlin. Hij droomt over een mysterieus meisje die zijn leven binnendringt en het duurt niet lang voordat de vreemde Lena Duchaness – gespeeld door Alice Englert – in Gatlin arriveert en zijn leven voorgoed verandert. Hoe meer Ethan over haar te weten komt, des te meer realiseert hij zich dat haar familie vol bovennatuurlijke geheimen zit en ze krachtiger is dan hij zich ooit heeft kunnen voorstellen.

In mei werd een van de sets in Louisiana bezocht door Screen Rant, die een van de meest belangrijke locaties in het verhaal doorzocht en toekeek hoe een zeer belangrijke scène gefilmd werd.

Wanneer Lena in de stad arriveert, trekt ze in bij haar bizarre oom Macon Ravenwood – de rol die steracteur Jeremy Irons op zich neemt – op Ravenwood Manor, het spookhuis van Gatlin. Dit huis kregen ze te zien. Verlaten en bedekt met mos, zodat het er net zo onwelkom uitziet als in het boekt beschreven wordt. Maar dit landhuis zal enkel voor de buitenscènes gebruikt worden, terwijl de binnenscènes ergens anders gefilmd worden.

Ook de scène in de tuin was een lust voor het oog. In de schaduw van het oude huis was een dansvloer waar het filmen van een zeer belangrijke scène plaatsvond, namelijk wanneer Lena gedwongen wordt te kiezen op welke manier ze haar speciale krachten wil gebruiken terwijl ze omringd wordt door familie en vrienden. Tientallen acteurs liepen rond met zeer verfijnde kostuums. Van sommige gothic-achtige kostuums kreeg je het koud, terwijl andere gekenmerkt werden door felle kleuren en gezichtsaccessoires, zoals je eerder dit jaar in The Hunger Games kon zien.

Beautiful Creatures is op 13 februari 2013 in de filmzalen te zien. Nieuws over de film kunnen jullie vanaf nu hier lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Beautiful Creatures: Set Preview

 1. Ik ben begonnen aan deel 1, maar na zestig bladzijdes ben ik gestopt. Moet ik doorzetten en wordt het daarna leuker? 🙂

 2. Ik moet deel 3. Nog steeds lezen 🙂


 3. Deel 1 vond ik goed hoewel erg ingewikkeld, deel 2,3&4 heb ik nog niet gelezen. Of dat er ooit nog van komt weet ik niet.
  Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd naar de film! (:
  Sylke , augustus 21, 2012

  Dat heb ik dus ook! 😛

 4. Oh! Dank je, Noes. Overheen gelezen, haha!

 5. @ Ilsepils1995, bovenaan in het artikel staat dat er een vierde boek op komst is.

 6. Hm, Alden Ehrenreich is niet echt mijn Ethan, maar ach.
  Jeremy Irons als Macon en Alice Englert als Lena vind ik wel erg leuk. (:

 7. Deel 1 vond ik goed hoewel erg ingewikkeld, deel 2,3&4 heb ik nog niet gelezen. Of dat er ooit nog van komt weet ik niet.
  Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd naar de film! (:

 8. @ Noes:
  Echt, ja?! En komt er ook een deel vier? Dat wist ik niet. ;P

 9. Ik vond deel een heel erg goed, maar deel twee minder. Die was iets te ingewikkeld (deel één ook, maar minder) en ik denk niet dat ik deel drie en vier ga lezen.

 10. 13 februari 2013 pas?! De eerste keer dat ik wat hoorde over de komst van de film is zeker 1 jaar terug! Ik heb deel 1 al eens gelezen, in de zomer van 2010 ergens. Deel 2 en 3 staan nog in de kast, maar ik denk dat als ik die ga lezen, ik deel 1 herlees. Ik weet in elk geval nog wel dat ik er zwaar van onder de indruk ben en ik het tof vind dat het verfilmd is! =D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.