Logo-youngadults-site

Stuk van Judith Visser

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Elizabeth is na de scheiding van haar ouders met haar moeder naar Rotterdam verhuisd. Ze moet nu niet alleen haar vader missen, maar ook haar vriendinnen waarmee ze samen naar hun nieuwe middelbare school zou gaan. Op het Mercatus College wordt ze vanaf dag één op een afschuwelijke manier gepest door Sabina, Jeremy en Sebastiaan. Stukje bij beetje raakt Elizabeth meer in een isolement. Vriendinnen heeft ze niet en haar moeder heeft zich sinds de scheiding op haar werk gestort. De enige lichtstraal in haar leven is Alec, haar knappe, rustige klasgenoot. Als het even kan droomt ze weg en verbeeldt zich dat ze Riley is , zijn knappe vriendin. Op een dag is ze de vernederende pesterijen zo beu en zet ze een knop om in haar hoofd. Ze gaat drastisch lijnen en spreekt met zichzelf af dat ze ooit een ‘Riley’ zal zijn. Mooi en slank. Met een vriend net zo knap als Alec. Een onverwachte ontmoeting zet haar ‘nieuwe leven’ in een stroomversnelling en zet zowel haar leven als dat van haar klasgenoten op zijn kop.

Sprakeloos
Vanaf pagina één word je meegesleurd in de spiraal van pesterijen en negatieve gedachten van Elizabeth. Op een gegeven moment had ik af en toe de neiging het boek even weg te leggen omdat het boek me naar mijn keel greep en een vrolijker verhaal te lezen. Langzamerhand ontwikkelt de onzekere Elizabeth zich en neemt zelf de regie in handen en dat op een dusdanige manier dat je niet anders kunt dan sprakeloos door te blijven lezen en jezelf afvragen of zulke dramatische dingen ook in het echte leven gebeuren.

Veel emoties
Als je op zoek bent naar een boek om lekker te ontspannen, dan is Stuk geen aanrader. Ik heb verbazing gevoeld, maar ook afschuw en walging. Plaatsvervangend verdriet, woede en ook medelijden.

Impact
Maar houd je ervan om tijdens het lezen in een lawine aan emoties meegesleurd te worden, of wil je graag in de huid kruipen van een gepeste tiener van gescheiden ouders die aan zelfverminking doet en zichzelf op een pro ana dieet zet om mooi en slank te worden dan moet je het boek zeker lezen. Na afloop wil je nog maar één ding. Tieners waarschuwen wat de impact van pesten kan zijn en welke afschuwelijke gevolgen het met zich mee kan brengen.

Judith Visser is erin geslaagd om een boek te schrijven dat niet alleen geschikt is voor Young Adults, maar ook voor ouders en leraren. Een boek dat mij nog lang in zijn ban gehouden heeft. Ik geef het boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Stuk van Judith Visser

  1. Ik heb het boek al een tijdje liggen het was op bol.com een keer heel goedkoop ben er helaas nog niet aan toe gekomen maar door dit artikel wil ik het weer erg graag lezen.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.