Logo-youngadults-site

Hunger Games zal niet verteld worden door Katniss

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

hungergames-miniAlle grote fans van The Hunger Games (Suzanne Collins) zullen zich vast al eens afgevraagd hebben hoe de filmmakers het grote deel van het verhaal dat door Katniss’ innerlijke monologen verteld wordt naar het scherm zullen vertalen. Zullen we Jennifer Lawrence tijdens de film via een voice-over horen of zullen we het verhaal vanuit meerdere perspectieven volgen dan alleen die van Katniss?

Regisseur Gary Ross geeft een antwoord op deze vraag: “Ik ga geen voice-over voor Lawrence gebruiken, en we zullen alles van Katniss’ perspectief zien. Het is een ik-persoon perspectief. Hoe gaan we op de kijker zoveel informatie en belevingen van Katniss overbrengen wanneer ze het boek hebben gelezen en in haar schoenen hebben gestaan? Laten we zeggen dat het vooral cinematografisch is gedaan. Ik heb me lang afgevraagd hoe we zo’n perspectief kunnen verfilmen. Maar we hebben het mooi via beelden kunnen overbrengen en een kijker weet ook niet meer dan het personage in de film weet.”

We zullen dus alles volgen in het perspectief van Katniss, maar ze zal het ons niet allemaal zelf vertellen. Meer wilde Gary ons nog niet laten weten, omdat hij waarschijnlijk niets wilde verraden.

Wat denken jullie van deze beslissing? Is het jammer dat we de belevenissen en gevoelens van Katniss niet kunnen horen zoals in het boek? Of is het gewoon onmogelijk om zo’n perspectief te verfilmen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Hunger Games zal niet verteld worden door Katniss

  1. ik vind het goed dat ze geen voice over hebben gedaan. meestal maakt dat de film niet beter. ik hoop wel dat ze het op een andere goede manier hebben opgelost

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.