Logo-youngadults-site

Negen dingen die je nog niet wist over The Hunger Games

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

The-hunger-games-thumbVan gigantische budgetten en salarissen tot het ongeluk dat Jennifer Lawrence naar het ziekenhuis stuurde, we hebben enkele sappige details over het langverwachte popcultuurfenomeen The Hunger Games van Suzanne Collins.

1. Jennifer Lawrence heeft drie dagen getwijfeld voordat ze toestemde voor de rol van Katniss Everdeen.
Tal van actrices werden genoemd voor de hoofdrol; Hailee Steinfeld (True Grit), Shailene Woodley (The Descendants) en Abigail Breslin (Little Miss Sunshine). Toch voelde directeur Gary Ross nooit de klik. Totdat hij Jennifer Lawrence ontmoette, net na haar Oscar nominatie voor Winter’s Bone. Maar ze twijfelde, zich ervan bewust dat ze zich in het midden van een popcultuurtornado zou storten, net als Kristen Stewart. “Ik was al in bed toen ik het telefoontje kreeg,” herinnert ze zich. “En ik was verliefd op het boek en op het script, en plotseling moest ik een gigantische beslissing nemen. Want ik was bang dat het ongelofelijk zou mislopen. Maar mijn moeder hielp me met de beslissing, en zij overtuigde me ervan dat ik zo’n grote droom niet moest laten lopen omwille van de grootte van de film.”

2. Hoeveel krijgt Jennifer Lawrence betaald?
Lawrences salaris voor de eerste film is een bescheiden vijfhonderdduizend dollar, ongeveer hetzelfde als Kristen Stewart voor Twilight. Plus nog wat bonussen, die zullen afhangen van het succes van de film.

3. Regisseur Gary Ross en producer Nina Jacobson hadden sterke competitie.
Regisseur Gary Ross klinkt misschien niet zo bekend in de oren. Hij heeft immers niet erg veel films geregisseerd, maar wel een paar toppers zoals Pleasantville (1998) en Big (1988). Maar élke film die hij gemaakt heeft, heeft hij helemaal zelf gemaakt. Nu moest hij het opnemen tegen regisseurs Sam Mendes (American Beauty) en David Slade (Twilight: Eclipse), en dat hij dié strijd heeft gewonnen, wil toch wel wat zeggen. Maar hij was niet alleen in zijn strijd. Nina Jacobson, bekend van One Day en Diary of a Whimpy Kid, verkreeg de filmrechten maar had sterke competitie, zoals Ridley Scott. Deze man ken je van ontelbare films en series, als Robin Hood, The A-Team en Kingdom of Heaven.

4. De eerste film kost 78 miljoen dollar.

5. De drie hoofdrolspelers hebben een contract getekend voor alle vier de films.

6. Jennifer Lawrence’ ongeluk zette de opnames bijna stil.
Op de laatste dag van haar zeswekenlange trainingen waarin ze een expert in boogschieten, klimmen en springen was geworden, liep Jennifer Lawrence letterlijk tegen een muur aan. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis en na een CAT scan en een tochtje in een buis waar haar hele lichaam werd ingesmeerd met brandende vloeistof, kwamen ze erachter dat Lawrence gelukkig niets gebroken had en konden ze weer aan de slag met filmen.

7. Op de set hadden ze een temperatuur van 37 graden en beren.
Inderdaad, beren. Zo’n 300 beren lopen rond in het woud waar gefilmd werd, en bij de lichtste geur van eten kwamen ze tevoorschijn. Dan was er elke dag rond een uur of vier ook nog een temperatuur van 37 graden en stortregen, zodat het team een dagelijkse pauze kon nemen.

8. De cast heeft de film nog niet gezien.

9. Liam Hemsworth’s broer vond dat Liam op dieet moest.
“Mijn broer Chris sms’te me voor de opnames begonnen en zei dat ik op dieet moest. Hij zei dat ik een rol had in The Hunger Games, niet The Eating Games.”

HungerGames4 a l

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

12 gedachten over “Negen dingen die je nog niet wist over The Hunger Games

 1. hihi,prima!:-);-):D;-):sad::sad::o8):P:-*:'[i][b][u][s][url][img][quote]
  [/quote][/img][/url][/s][/u][/b][/i]

 2. @ Stella: Oeps, sorry, ik was er blijkbaar niet helemaal bij (:

 3. Ja idd 2 verdelen begrijp ik ergens nog: toer en spelen maar de 3 tja als je in 13 en in het capitool appart doet wel je, zo denk ik dat ze dat gaan doen

 4. Maar als ze het laaste boek in 2 delen gaan verdelen dan kom je toch uit op 4 films? Of denk ik nu helemaal verkeerd?

 5. @ Jennyy22: Daar heb je helemaal gelijk in, daar had ik niet aan gedacht (: Dankje!

 6. 100 graden? Dat is zeker 100 degrees (op zn engels), oftewel 37 graden celcius?. Anders hadden ze het niet overleefd! 😉

 7. Ik vind dat ze het in 3 delen moeten doen 🙁
  Vind het geen goed idee dat ze er 5 delen van maken.
  Iedereen gaat wel naar de films toe dat weet ik maar het is zo jammer als je uit de bios komt en helemaal teleurgesteld bent

 8. ik kijk echt uit naar de ze film! Ik hoop dat het dadelijk niet tegen valt omdat ik het boek zo goed vond!

 9. @ Moony
  Ja, het laatste boek van The Hunger Games gaan ze in 2 delen verfilmen, net als bij Harry Potter en The Twilight Saga

 10. Leuke weetjes! 😉

  Maree, de hunger games is toch een trilogie met dus 3 delen? Gaan ze boek 2 en 3 in meerdere delen verfilmen? :s

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.