Logo-youngadults-site

Componisten soundtrack The Hunger Games hopen op groot succes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

The-hunger-games-thumb2012 wordt het jaar van The Hunger Games (Suzanne Collins), dat staat vast! Alhoewel de film nog lang niet in de bioscoop te zien is, wordt hij al dé release van het jaar genoemd. Nu er geen Harry Potter films meer zijn om naar uit te kijken, hebben we een nieuw verhaal nodig over jonge mensen in een fantasywereld. Daarnaast barst het in The Hunger Games van topacteurs (zoals Jennifer Lawrence). Het enige wat de film nog nodig heeft om een echte knaller te worden, is een waardige soundtrack. Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken…

Vorige week onthulde niemand minder dan Taylor Swift de eerste single van de soundtrack: Safe And Sound, in samenwerking met the Civil Wars. Verder kondigde Universal aan dat de plaat speciale bijdragen van the Decemberists en Win Butler & Regine Chassagne van Arcade Fire bevat. Maar de grootste verrassing is misschien nog wel dat Jennifer Lawrence zelf (die de rol van Katniss Everdeen op zich neemt) het liedje Rue’s Lullaby zal zingen. De producer van het album is T-Bone Burnett, die onlangs een Oscar heeft gewonnen voor zijn muziek in de film Crazy Heart. Normaal gesproken was het de bedoeling dat Danny Elfman, wereldbekend om zijn muziek in o.a. The Simpsons en The Nightmare Before Christmas zou meewerken aan de soundtrack. Jammer genoeg heeft hij die taak moeten afzeggen wegens zijn overdrukke schema.

Wie alvast een soortgelijk voorbeeld van de soundtrack wil horen, moet luisteren naar die van Twilight. De componisten van The Hunger Games zijn immers op zoek naar datzelfde mooie evenwicht tussen grootse headliners en indie rock. Dat kan alleen maar betekenen dat het een groot succes wordt, aangezien er meer dan 4 miljoen exemplaren van de vier Twilight filmsoundtracks over de hele wereld zijn verkocht. Wij zijn alvast overtuigd dat met zo’n grote namen de soundtrack van The Hunger Games gaat knallen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Componisten soundtrack The Hunger Games hopen op groot succes

  1. ik ben fan van taylor swift en natuurlijk van de horgerspelen en ik vind dit liedje ercht geweldig voor de film. kan niet wachten tot hij in de bios is

  2. Logisch toch dat ze dat zingt Anders zou ik pas verbaasd zijn

  3. Safe and Sound is echt een supermooi liedje, hoewel ik de versie van Megan Nicole en Tiffany Alvord mooier vind 🙂

  4. ^ Vind ik ook. Ik ben helemaal fan van indie-rock, en vond de soundtracks van Twilight echt geweldig. Ben benieuwd! 🙂

  5. Helemaal mee eens Jenny! Ik kwam het toevallig deze week tegen en ondanks dat ik geen fan ben van Taylor Swift ben vond ik het een mooi liedje..
    Ik vond het ook goed passen bij de sfeer van het boek!

  6. Safe and Sound vind ik een heel mooi nummer. Goede soundtrack!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.